Vinken 1 kampioen!

Geplaatst op: 27 februari 2006
Het eerste team van korfbalvereniging De Vinken is afgelopen weekend kampioen geworden in de tweede klasse. In de laatste wedstrijd speelden ze tegen Weidevogels, de nummer 2 in de poule. Een echte kampioenswedstrijd stond dus op het programma. In werkelijkheid was Vinken een maatje te groot voor de tegenstander en won ze relatief eenvoudig de wedstrijd met 18-12.

Gespannen begin
Bij aanvang van de wedstrijd was de spanning van de gezichten van de spelers af te lezen. Het was ook niet voor niets, want de hele tribune van Sporthal De Boei was afgeladen en bijna iedereen had wel een toeter of een spandoek meegenomen. Vinken 1 stond er in ieder geval niet alleen voor. Het team kon spelen in haar sterkste opstelling met Helene Kroon, Suzanne de Wit, Peter Kooijman en Jacco Kroon in de eerste aanval en Mariska Meulstee, Angela Sloesarwij, Pascal Kroon en Arjan Kroon in de eerste verdediging.

Ondanks de zenuwen, ging het Bouthoorn Tele Training team van De Vinken als een speer van start en binnen een paar minuten opende Helene Kroon de score, 1-0. Jacco Kroon volgde snel met een mooi afstandsschot, 2-0. Pas bij het derde doelpunt van De Vinken, kwam Weidevogels aan bod met het eerste punt, 3-1. Gedurende de eerste helft overheerste Vinken maar Weidevogels kwam terug. Bij een stand van 7-5 leken de teams even moe gestreden en duurde het even voordat de volgende doelpunten kwamen. Met een eindsprintje kwam de russtand uit op 10-8 in het voordeel van het team van trainer/coach Dirk van der Vliet.

Team van de week
In de zaal wordt er bij elke thuiswedstrijd van Vinken 1 een team van de week benoemt. Deze week was dat de E1. Het team is gedurende de hele wedstrijd aanwezig en mag in de rust op de korf schieten!

Terechte kampioen
In de tweede helft leek het nog even spannend te worden, omdat de doelpunten op zich lieten wachten. Weidevogels liet het er ook niet bij zitten en vocht zich terug in de wedstrijd. Maar dichterbij dan twee doelpunten verschil kwamen ze niet. Bij de stand van 13-10 was het echt voorbij voor Weidevogels want Vinken begon met een stevige eindsprint. Achter elkaar scoorde het Bouthoorn Tele Training team een aantal belangrijke punten waardoor de eindstand uiteindelijk uitkwam op 18-12, waarna een geweldig gejuich los barstte. Een terechte kampioen in de zaal!

Het eerste team van korfbalvereniging De Vinken is afgelopen weekend kampioen geworden in de tweede klasse. In de laatste wedstrijd speelden ze tegen Weidevogels, de nummer 2 in de poule. Een echte kampioenswedstrijd stond dus op het programma. In werkelijkheid was Vinken een maatje te groot voor de tegenstander en … Lees meer »