Atlantis 1 wint van Fluks 1

Geplaatst op: 20 februari 2006
Afgelopen zaterdag moesten de senioren van het door Bos container B.V. gesponsorde Atlantis tegen Fluks uit Noordwijk. Het eerdere treffen van deze ploeg in een uitwedstrijd was dramatisch verlopen. Na een voorsprong voor Atlantis gingen de teams met gelijke stand de eerste helft in. De tweede helft werd gewonnen door Fluks, die er ook met de punten vandoor ging. Atlantis was voor deze wedstrijd dubbel gemotiveerd door verlies tegen de huidige koploper SDO in de wedstrijd van 2 weken terug. Wil Atlantis nog in de race blijven voor een mogelijk kampioenschap, dan moet zij de wedstrijd tegen de Noordwijkers winnen. De ploeg is nog ongeslagen in de thuiswedstrijden, met de wedstrijd tegen Fluks als laatste thuiswedstrijd kunnen zij dit bekronen.

Atlantis startte met Peter van der Wel, Sjirk-Jan Zijlstra, Chantal Poolman en Sandra Pronk in de eerste aanval. Arjen Markus, Jacco van Koeverden-Brouwer, Mirjam Gortenmulder en Lisanne van Doornik vormden de eerste verdediging. De bal, die werd gesponsord door Catsman truck- en trailerservice, werd uitgenomen door de pupil van de week: Suzanne Pijper. Beide ploegen startten fel de wedstrijd. Atlantis opent de score direct in de eerste aanval met een vrije bal van Peter. Maar Fluks draaide goed mee en wist ook te scoren. Direct na het wisselen scoorde Jacco door een schot van afstand en bracht daarmee Atlantis op voorsprong. Fluks scoorde hierna nog tweemaal en wist de voorsprong over te nemen. Door goede druk van de kant van Atlantis ging Fluks fouten maken, zowel bij het uitbrengen van de bal als bij hun aanval. De concentratie van Fluks viel even weg waar Atlantis dankbaar gebruik van maakte. Peter, Arjen, Jacco en Mirjam brachten de ploeg terug van de achterstand en wisten de Bos container equipe op 5 punten voorsprong te brengen. De stand was nu 8-3 in het voordeel van Atlantis. Vlak voor rust maakte Atlantis een fout en kreeg Fluks een strafworp mee die afgemaakt werd.. De ploegen gingen de rust in met 8-4 op de teller. Vergeleken met de vorige wedstrijd, was dit een flinke vooruitgang. Het liet zien dat de ploeg in een paar maanden tijd gegroeid is in het controleren van de wedstrijd. Echter, de coach benadrukte zijn ploeg in de rust dat zij de Fluks geen ruimte moesten geven om mee te draaien in het spel. Zodra Fluks de vrijheid zou krijgen,zijn zij in staat de achterstand te minimaliseren en wellicht zelf op voorsprong te komen. De ploeg ging dan ook geconcentreerd van start. Sandra scoorde op het juiste moment en wist de ploeg te motiveren om vol te houden. Maar ook Fluks kwam terug in de wedstrijd. De ploegen waren gelijk aan elkaar en wisten in gelijke trend te scoren. Na een kwartier spelen in de 2de helft was de stand 13-8. De voorsprong van 4 punten werd uitgebreid naar 5. Ondanks de vereende krachten van Fluks heeft de verdediging van Atlantis volgehouden, evenals de aanval van Atlantis. Terwijl Fluks scoorde, heeft Atlantis zelf goed mee gescoord. Nadat Atlantis 14-8 scoorde kwam er een opleving. In 4 minuten tijd scoorde Atlantis in totaal 4 maal. Hierdoor komt zij op een voorsprong van 17-8. De wedstrijd leek gespeeld te zijn met nog 12 minuten te gaan. Helaas zakte het spel van Atlantis in, in de overtuiging dat de punten binnen waren. Er werd minder geconcentreerd gespeeld en sommige kansen bleven ongelukkig onbenut. Tegelijkertijd ging er bij Fluks een knop om. Zij speelden ineens een stuk beter dan in de eerste helft. Fluks weet genoeg kansen te creeeren, maar het lukt hen niet om ze allemaal te benutten. Fluks scoorde in de laatste 10 minuten nog 3 maal, terwijl Jacco er nog een schot voor Atlantis in legt. De achterstand was te groot voor Fluks om in het halen en Atlantis haalde verdiend de punten binnen. Peter 8x, Jacco 4x, Arjen 3x, Mirjam 2x, Sandra 1x.

Over 2 weken staat de ploeg van Hans Peters tegenover Argus in een uitwedstrijd. Ook deze wedstrijd zal gewonnen moeten worden. Het vorige treffen is in het voordeel van Atlantis uitgekomen, maar uitwedstrijden zijn al eerder een breekpunt gebleken voor Atlantis. Komt u hen aanmoedigen om de laatste punten binnen te slepen? Zaterdag 4 maart 2006 , 19.45 uur Sporthal Aetsveld in Weesp.

Afgelopen zaterdag moesten de senioren van het door Bos container B.V. gesponsorde Atlantis tegen Fluks uit Noordwijk. Het eerdere treffen van deze ploeg in een uitwedstrijd was dramatisch verlopen. Na een voorsprong voor Atlantis gingen de teams met gelijke stand de eerste helft in. De tweede helft werd gewonnen door … Lees meer »