Dames 1 strijdt ongelijk strijd in Amersfoort

Geplaatst op: 13 februari 2006
Amersfoort – Met een zeer gehavende selectie vertrok dames 1 van volleybalvereniging Atalante naar Amersfoort voor de wedstrijd tegen het als tiende geplaatste Keistad D2. Zonder Inge Versteeg (vakantie), maar met Inge Bakker (D2) en Marjan Blenk (D3) ging het team op weg. Marleen Sondermeijer en Marlieke Moen waren ziek, maar gingen toch mee om het team in nood te kunnen bijstaan.

Eenmaal in Amersfoort aangekomen bleek als snel dat het niet de dag van Atalante ging worden. De thuiswedstrijd (4-0 binnen het uur) had Keistad blijkbaar zo bang gemaakt dat ze het nodig vond aan haar al negen meiden tellende selectie nog twee dames toe te voegen. En niet zomaar twee dames, nee, de twee belangrijkste speelsters van de koploper, Keistad D3.

Atalante begon de wedstrijd moedig, maar keek al snel tegen een achterstand aan. Twee “vreemde” speelsters in het team en de rest op vreemde posities zorgden ervoor dat er rommelig werd gespeeld. Er werd behoorlijk gezocht en iedereen keek naar elkaar in plaats van voor de bal te gaan. Toch deden de dames het niet slecht. Uiteindelijk werd de eerste set verloren met 25-20. Haal daar de punten van de aanvalster van de koploper af en setwinst was een feit geweest.

De tweede set ging het lange tijd gelijk op. De Vinkeveense dames waren boos op Keistad en konden dit omzetten naar gezonde agressie in het veld. Op 18 gelijk kwam hardhitter Marleen Sondermeijer in het veld. Met een belangrijke smash bracht ze de Verbruggen/Haaxman formatie op voorsprong. Toen hier ook nog een killblock op volgde, was de setwinst een feit.

Met hervonden kracht gingen de dames dan ook de derde set in. Helaas werd deze gelijk weer teniet gedaan door een goede service van Keistad. Ook was ondertussen de spelverdeelster van de koploper in het veld gebracht. De Amersfoortse ploeg had nu vijf! eigen speelsters langs de kant staan. Onder luide aanmoediging van deze vijf liep Keistad snel uit en was Atalante niet bij machte deze set weerstand te bieden.

De vierde set was beslissend. Er werd keihard geknokt en via harde smashes van Irma Schouten en slimme ballen van Mirjam van der Strate en Carin van Tellingen werd er punt voor punt ingelopen. De verdediging stond ook als een huis. Marlieke Moen bewees weer eens haar dienst in het achterveld, net als libero Jolanda Schockman. Tel daarbij de vechtlust van spelverdeelster Nancy Schockman en het kon bijna niet meer mis gaan. Toch dreigde dat te gebeuren toen een terechte dubbelfout omgezet werd in een zuiver punt voor Keistad. Aanvoerster Nancy Schockman kon de scheids echter zijn fout in laten zien en kreeg alsnog de verdiende dubbelfout. Tot grote ergernis van Keistad. Dit kwam de dames goed van pas en ze liepen gelijk uit en pakten de vierde set.

De vijfde set kwam Atalante al snel op achterstand. Marlieke Moen was helemaal op en werd vervangen door Inge Bakker. Marleen Sondermeijer kon de gehele set nog wel spelen, maar helaas lukte het de Vinkeveense dames niet om de achterstand ongedaan te maken. Keistad won de wedstrijd (eigenlijk geheel onterecht) met 3-2.

Amersfoort – Met een zeer gehavende selectie vertrok dames 1 van volleybalvereniging Atalante naar Amersfoort voor de wedstrijd tegen het als tiende geplaatste Keistad D2. Zonder Inge Versteeg (vakantie), maar met Inge Bakker (D2) en Marjan Blenk (D3) ging het team op weg. Marleen Sondermeijer en Marlieke Moen waren ziek, … Lees meer »