Atlantis 2/Color Company pakt belangrijke punten

Geplaatst op: 7 februari 2006

Het eerste aanvalsvak bestond uit Eline Laaper, Mirjam Gortenmulder, Jurriën de Pijper en Auke van der Zijden. In de eerste verdediging stonden Nadia Bachdim, Wilma Kranenburg, Mark Goverse en Jacco van Koeverden Brouwer. Kim Stolk en Jimmy de Koning ontbraken vanwege blessures, ook Barry van der Waa was niet aanwezig.

In de eerste helft tekende zich een gelijkopgaande strijd af. Atlantis 2 kon door het matige spel niet weglopen van de tegenstander. Vooral verdedigend was er te weinig scherpte, waardoor de tegengoals makkelijk werden weggegeven. Hoewel Atlantis direct de score opende door een fraaie omdraaibal van Auke van der Zijden, liepen de aanvallen van Atlantis voornamelijk erg stroef. In de rust keek Atlantis dan ook tegen een 5-6 achterstand aan. Coach Rob van Zee wist in de rust bij zijn spelers de juiste snaar te raken. In de tweede helft was de ploeg een stuk strijdbaarder.

Direct in de tweede helft wist Atlantis de stand gelijk te trekken. Hierna volgde een lange periode waarin beide ploegen de korf niet wisten te vinden. ZKC was uiteindelijk de eerste ploeg die weer wist te scoren. Via een afstandschot en een doorloopbal liepen de bezoekers uit naar 6-8. Atlantis liet zich hierdoor gelukkig niet uit het veld slaan.

Twee goed lopende aanvallen leverden twee strafworpen op voor Atlantis. Deze werden kalm afgemaakt door Mark Goverse. Atlantis hoopte in de slotfase met verse spelers de overwinning binnen te halen. Inge van Moort, Stefan van der Zijden en Sandra Gortenmulder mochten het veld betreden. De wissels pakten goed uit. Met een fraai afstandschot zette Inge van Moort de thuisploeg op voorsprong. De strijd die Atlantis in de tweede helft leverde betaalde zich uit. Atlantis wist nog twee strafworpen te benutten, waardoor de stand op 11-8 kwam. ZKC wist hierna nog tweemaal te scoren. Atlantis wist de punten dus weer in eigen huis te houden, en weet zich door de goede reeks wedstrijden in de nieuwe thuishal nu veilig van degradatie.

De doelpunten in dit duel kwamen van: Auke van der Zijden (4), Mark Goverse (3), Jacco van Koeverden Brouwer (2), Inge van Moort (1) en Nadia Bachdim (1).

In de laatste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen heeft Atlantis 2 belangrijke punten gehaald. In een moeizame wedstrijd werd uiteindelijk met 11-10 van ZKC uit Zaandam gewonnen. Door de overwinning kan de door Color Company gesponsorde ploeg niet meer degraderen. Het eerste aanvalsvak bestond uit Eline Laaper, Mirjam Gortenmulder, Jurriën de … Lees meer »