Atlantis wint haar eerste uitwedstrijd

Geplaatst op: 23 januari 2006

Atlantis had tot afgelopen zaterdag nog geen uitwedstrijd met winst af kunnen sluiten. Alle punten werden in de thuiswedstrijd behaald. Met deze wetenschap in het achterhoofd ging Atlantis naar Alkmaar. De ban van verloren uitwedstrijden moest doorbroken worden. Echter, ook DSO had een grote verliespot van de week ervoor goed te maken, dus beide ploegen waren gebrand op winst.

In de eerste verdediging begonnen Nadia Bachdim, Dorine Zijlstra, Arjen Markus en Pim de Munter. In de aanval startten Chantal Poolman, Sandra Pronk, Sjirk-Jan Zijlstra en Peter van de Wel.

De doelpunten kwamen deze wedstrijd van Peter van de Wel (5), Arjen Markus (3) en Nadia Bachdim (2). Dit was de laatste wedstrijd van Nadia Bachdim, die na de wedstrijd door het team bedankt werd voor haar flexibele inzet. Zij zal na vijf gespeelde wedstrijden haar plaatsje weer afgeven aan Lisanne van Doornik.

Het eerste doelpunt kwam al in de eerste minuut van de thuisspelende ploeg. Direct daarna scoorde Peter van de Wel de gelijkmaker en kon er gewisseld worden. Het tweede aanvalsvak had meer moeite om de korf te vinden en scoorde pas weer in de elfde minuut. Arjen Markus en Nadia Bachdim wisten via afstand aan te tekenen, waardoor Atlantis op een 1-3 voorstand uitkwam. Al vanaf het begin van de wedstrijd viel het fysieke spel van DSO op. Dit in combinatie met een scheidsrechter die hier weinig controle op leek te hebben, maakte het tot een vervelende wedstrijd, waar ook twee gele kaarten uitgedeeld werden.

De 1-4 kwam voort uit een meegekregen strafworp, verzilverd door Peter van de Wel. DSO bleef mee scoren, waardoor zij weer terug kwamen tot 3-4. In deze fase van de wedstrijd moest Pim de Munter wegens een blessure het veld verlaten. Jimmy de Koning nam zijn plaats in en heeft de wedstrijd prima uitgespeeld. Met nog één minuut te gaan voordat er rust werd gehouden, breidde Arjen Markus de voorsprong weer iets uit tot 3-5.

Coach Hans Peters wist de Mijdrechtenaren in de rust te verzekeren dat er meer rust in het spel vereist was; het zoeken naar de juiste kans zou er aan moeten bijdragen dat het scoringspercentage omhoog gaat. Echter ook na rust wist het vlaggenschip van Atlantis zich niet los te maken van DSO. Via 4-5, 4-6, 5-6, 5-7, 5-8 werd de voorsprong tot drie punten uitgebreid.

Op dit moment van de wedstrijd waren er al vier strafworpen uitgedeeld. Ook deze voorsprong wist Atlantis niet te behouden. DSO bracht hun achterstand weer terug tot 7-8 en zo bleef de wedstrijd spannend. Nadia bracht weer even wat lucht toen zij een gemiste strafworp, meegekregen door Jimmy de Koning, via een doorloopbal toch nog verzilverde. Met een goed uitgespeelde vrije bal zette Peter van de Wel de 7-10 op het scorebord. DSO deed nog één poging de achterstand te verkleinen, maar bracht de door Bos Container gesponsorde equipe niet meer in gevaar. Zo kwam de eindstand op 8-10; een eindstand die enigszins vertekend is voor het beeld van de wedstrijd. Het was een wedstrijd, gekenmerkt door fysiek spel van DSO, discutabele beslissingen van de scheidsrechter, twee gele kaarten en negen strafworpen.

Deze eindstand geeft een indicatie van het spel van Atlantis de afgelopen maanden. Doordat de verdediging goed in elkaar zit, kan Atlantis de tegenstanders goed onder druk zetten. Zij hebben in de competitie duidelijk de minste doelpunten tegen gekregen. Aanvallend echter komt Atlantis niet goed uit de verf. Alhoewel de aanvallen vrij goed draaien, worden er teveel kansen gemist. Het scoringspercentage zal flink omhoog moeten om de wedstrijden overtuigend met winst af te kunnen sluiten.

Volgende week treed Atlantis aan tegen Rapid Kleinhout, de koploper in de competitie. In de uitwedstrijd werd in de laatste minuut gelijk gespeeld. Atlantis is erop gebrand om deze verloren punten de komende week goed te maken. Zij spelen om 17.45 in de Phoenix in Mijdrecht. U komt toch ook?

Atlantis won afgelopen zaterdag haar derde wedstrijd op rij. Het door Bos Container gesponsorde team heeft in het nieuwe jaar nog geen punten laten liggen en nam ook deze uitwedstrijd de punten uit Alkmaar mee naar huis. Er werd gewonnen met 8-10. Atlantis had tot afgelopen zaterdag nog geen uitwedstrijd … Lees meer »