Atalante Dames 1 belangrijke wedstrijd tegen Omniworld Dames 2

Geplaatst op: 23 januari 2006
Vinkeveen - Vanaf 22 oktober 2005 hadden de dames van Atalante Dames 1, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame, geen wedstrijd meer verloren. De Vinkeveense ploeg ging voor de volle winst om bovenin de ranglijst te blijven. Nu de schone taak om de winnende lijn vast te houden. De vorige wedstrijd tegen Omniworld D2 had Atalante winnend afgesloten met 3-2.

Tijdens het inspelen kwamen de volleybalsters er achter dat de door de bond aangewezen scheidsrechter er nog niet was. Dit gaf een zekere onrust binnen het team. Gelukkig kon de scheidsrechter die aanwezig was om de wedstrijd van de heren van Atalante H1 te leiden een begin maken aan de wedstrijd. Deze scheidsrechter werd bij de tweede set afgelost door Roos Aarsman, die tijdens de eerste set zelf nog op een ander veld aan het spelen was. Gelukkig hadden zowel Atalante als Omniworld geen bezwaren tegen deze noodoplossing.

Vanaf het begin van de wedstrijd waren de dames uit Vinkeveen geconcentreerder dan de tegenstander. Dit resulteerde in minder fouten in de aanval en vooral een hogere servicedruk. Daar had de tegenstander veel problemen mee en dit leidde dan ook tot een 25-14 setwinst.

De tweede set was voor de dames van Omniworld. De dames van Atalante speelden veel te onrustig. De pass kwam meerdere keren te scherp aan het net, waardoor spelverdeelster Nancy Schockman de aanvalsters niet goed kon bedienen. En in die gevallen dat het toch lukte de aanvalsters te bereiken, bleek het rendement te laag om een wedstrijd te kunnen winnen. De service verliep ook al niet even vlekkeloos. De servicedruk aan Vinkeveense zijde viel daardoor weg, waardoor de tegenstander kon groeien in de wedstrijd. Omniworld kwam met meerdere goede aanvallen, waarop de Atalanter dames het antwoord schuldig moesten blijven. Eindstand van deze set was 21-25.

De derde set was een kopie van de tweede set. Aan het eind kwam Atalante nog goed terug, maar dit was helaas te laat om nog aanspraak op winst te maken. Ook deze set werd verloren, eindstand 23-25.

Ondanks de aanmoedigingen van de in De Boei aanwezige supporters kon de thuisploeg er geen vijfde set meer uitslepen. De vierde set werd namelijk weer nipt gewonnen door Omniworld Dames 2. Ook deze set eindigde in 23-25 verlies.

Na deze nederlaag zullen de dames naar de derde plaats in de ranglijst zakken. Volgende week gaan ze proberen om de stijgende lijn van de afgelopen periode weer op te pakken. De dames spelen 27 januari 2006 tegen de koploper Keistad D3 in Amersfoort.

Vinkeveen - Vanaf 22 oktober 2005 hadden de dames van Atalante Dames 1, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame, geen wedstrijd meer verloren. De Vinkeveense ploeg ging voor de volle winst om bovenin de ranglijst te blijven. Nu de schone taak om de winnende lijn vast te houden. De … Lees meer »