Atlantis stuurt DOC zonder punten naar huis.

Geplaatst op: 16 januari 2006

Het door Bos Container B.V. gesponsorde 1ste team van Atlantis was er helemaal klaar voor. De ingrediënten waren aanwezig om ook deze week een overwinning neer te zetten, alle thuiswedstrijden tot nu toe gewonnen, goede voorbereiding en een nieuwe goed ingewijde sporthal en daar bovenop een flinke dosis sportieve agressie. Dit alles resulteerde dat Atlantis 1 ook deze keer weer tot een goede doch spannende overwinning is gekomen.

De eerste aanval werd geopend door het vak met: Peter van der Wel, Sjirk-jan Zijlstra, Chantal Poolman en Sandra Pronk. De verdediging van Atlantis start met Arjen Markus, Pim de Munter, Dorine Zijlstra en Nadia Bachdim. Na het voorstellen van de teams en de teams van de week de FV1 en de FV2 kon eindelijk begonnen worden. De wedstrijdbal gesponsoord door Good For You uit Mijdrecht werd uitgenomen door Joëlle Bakker uit de FV1. Atlantis kwam al vrij snel op een een 5-1 voorsprong in de 8ste minuut van de eerste helft. Even leek het erop dat er weinig weerstand geboden werd aan de kant van DOC. Atlantis leek minder scherp door de ruime voorsprong, met het gevolg dat DOC door een aantal kansen onder de korf terug kwam op een stand van 8-6. Met deze score gingen we de rust in.

Na de rust leek het gelijk op te gaan en de spanning steeg bij het publiek. In de 11de minuut van de 2de helft kwam de stand gelijk op 11-11. Beide ploegen haalde alles uit de kast om de 14de januari af te sluiten met een overwinning. DOC kreeg toch steeds de ruimte om te blijven scoren maar Atlantis bleef 2 punten voor op het team uit Bussum. Met de twee punten verschil eindigde uiteindelijk deze spannende wedstrijd, 13-11.

De doelpunten kwamen vandaag van: Peter (5), Arjen (3), Sandra (2), Dorine (2) en Nadia. De eerst volgende wedstrijd die thuis gespeeld gaat worden is op de 28ste tegen Rapid/Kleinhout om 17.45 uur. Ook dan hopen we weer op een volle tribune!

Afgelopen zaterdag werd de tweede thuiswedstrijd door Atlantis 1 gespeeld in de Phoenix sporthal tegen DOC uit Bussum. Het was de eerste ‘return’ wedstrijd van de poule. De eerste zaalwedstrijd speelde Atlantis uit in Bussum, die na een spannende eindfase net aan verloren ging met 14-13. Het door Bos Container … Lees meer »