Ervaring Martinus nekt Atalante

Geplaatst op: 14 januari 2006
Afgelopen vrijdag speelde de Atalante/Mulder equipe de thuiswedstrijd tegen Martinus. In de uitwedstrijd tegen Martinus (0-4 overwinning) ontbraken destijds aan Martinuszijde een paar oude rotten, o.a. Harrie Brokking, de huidige bondscoach. Vrijdag de 13de werd in Vinkeveen echt gevoeld na afloop van de wedstrijd. De heren verloren de wedstrijd namelijk met 1-3.

Atalante zonder coach Erik (wedstrijdverplichting elders), zonder Bouke Bresser (vakantie) en zonder de in de dagen voor de wedstrijd geblesseerd geraakte Erik Verbruggen, had de beschikking over Sven Pothuizen (uit heren 2).

Verder veranderde stand-in coach Nens de spelverdeling: Frans ging in de diagonaal staan met Rick. Deze zou in de spelverdeling beginnen en gaandeweg het spel zou Frans dan de spelverdeling over kunnen nemen als de stand dat zou toestaan.

De oude rotten van Martinus hebben ieder een grote berg ervaring, iets wat Atalante op zou breken. Met een lastige serve van Martinus wist Atalante geen raad. De ervaren passers (Erik, Bouke) ontbraken en de minder constante passers (Leonard, Bas en Duncan) werden continu opgezocht door Martinus met hun lastige floater serve. Aanvoerder Hardeman, bekend om zijn goede pass werd bewust vermeden en zodoende kregen de mindere passers van Atalante een zware avond. Ze deden hun best, maar dat was niet goed genoeg deze avond.

In een mum van tijd was de 1ste set gespeeld en het was dat Atalante aan het eind van de set nog een beetje terug kwam, anders was de afstraffing nog groter geweest, 15-25. In de 2de set hetzelfde beeld als in de eerste set. Atalante probeerde het wel, maar aanvallend was met ook dusdanig verzwakt dat het continu achter de feiten aanliep.

Atalante kon wel een beetje bijblijven, maar kon niet verkomen dat Martinus ook de 2de set wist te winnen met 20-25. In de 3de set kwam Sven Pothuizen binnen de lijnen voor Rick de Groot. Frans nam de spelverdeling weer volledig op zich. Sven maakte bij het weer in groten getale opgekomen publiek e.e.a. los. Atalante kon enigszins meekomen en Sven speelde een voortreffelijke wedstrijd.

Aanvallend kwam hij er goed door en de jongste van het stel deze avond wist Martinus menigmaal op de knieën te krijgen. Echter was het toch Martinus wat de 3de set wist te winnen, 19-25. In de 4de set was het aan Atalante om toch nog een punt in Vinkeveen te houden. De mannen van Atalante namen het heft in handen en konden een klein gaatje slaan met Martinus.

Bij een 21-18 voorsprong voor Atalante leek het puntje al in zicht, maar de oude rotten van Martinus begonnen zowaar aan een felle eindsprint. Via 21-18 werd het 24-23. Atalante serveerde maar de bal werd makkelijk verwerkt door Martinus waardoor de stand weer gelijk getrokken werd, 24-24. Martinus serveerde en Atalante wist de serve goed te verwerken en op de juiste manier bij Frans Roos te krijgen. Op zijn beurt gaf hij de juiste set-up en werd binnen de lijnen geslagen door Sven Pothuizen. Atalante kon het op eigen serve afmaken en serveerde voor de wedstrijd. Een goede serve werd geproduceerd en bij Martinus werd deze met moeite verwerkt. Toch kwam de bal over het net aan Atalantekant waardoor Atalante weer in balbezit was. Met een rare friemelbal kwam de bal bij Duncan terecht die de bal bovenhands over het net speelde. Heel even leek het er op of de bal er niet overheen ging maar met het geluk aan Atalantekant, rolde de bal via de netrand aan Martinuskant over het net. Atalante kreeg zowaar de bondscoach op de knieën, echter was deze niet bij machte om de bal te beroeren waardoor Atalante het beslissende punt en de set pakte, 26-24. Kortom één punt werd er over gehouden aan vrijdag de 13de in Vinkeveen. Volgende week, vrijdag 20 januari, is er wederom een thuiswedstrijd voor de Atalanteheren en wel ASVU wat momenteel op de 4de plaats staat. Bouke is dan wel weer van de partij. Of Erik Verbruggen de wedstrijd haalt, is op dit moment nog onbekend. De wedstrijd begint om 19:30 uur in de Boei te Vinkeveen.

Afgelopen vrijdag speelde de Atalante/Mulder equipe de thuiswedstrijd tegen Martinus. In de uitwedstrijd tegen Martinus (0-4 overwinning) ontbraken destijds aan Martinuszijde een paar oude rotten, o.a. Harrie Brokking, de huidige bondscoach. Vrijdag de 13de werd in Vinkeveen echt gevoeld na afloop van de wedstrijd. De heren verloren de wedstrijd namelijk … Lees meer »