Atalante Dames 1 knalt het nieuwe jaar in!

Geplaatst op: 7 januari 2006
Vinkeveen - Op de derde dag van het nieuwe jaar moesten de Atalante dames gesponsord door Krijn Verbruggen en Zn. en Haaxman Lichtreclame b.v. alweer aan de bak. De wedstrijd, die op 9 december afgezegd werd door tegenstander Nederhorst, was verschoven naar 3 januari. Nederhorst sluit de rij in de competitie, dus de Vinkeveense dames wilden proberen het nieuwe jaar te beginnen met een flinke overwinning. De wedstrijd werd gestart met de volgende dames: Nancy Schockman, Mirjam van der Strate, Irma Schouten, Marleen Sondermeijer, Inge Versteeg, Carin van Tellingen en libero Jolanda Schockman. Echt veel moeite hadden zij niet met de tegenstander. Er kwamen weinig ballen terug over het net, waardoor het moeilijk was een leuk spel op te bouwen. Door de servicedruk liep Atalante snel uit naar een grote voorsprong en won de eerste set met 25-9.

Na een wissel werd er met veel goede moed aan de tweede set begonnen. Coach Johan van Westendorp gaf de opdracht de tegenstander niet meer dan 10 punten te laten scoren en zelf mooie aanvallen te maken in deze set. Dit was geen moeilijke opgave aangezien de eerste set zo dik werd gewonnen. Door een goede servicebeurt van Marlieke Moen liepen de dames al weer snel weg van de tegenstander. Mooie aanvallen werden gescoord door Marleen Sondermeijer en Irma Schouten. Helaas bleef Nederhorst niet onder de tien, maar de tweede set werd wel gewonnen met 25-13.

De derde set kwam weer een frisse wisselspeelster in het veld, Mirjam van der Strate. Doordat tegenstander Nederhorst rommelig bleef spelen, kwamen de Vinkeveense dames deze set niet helemaal lekker in hun spel. De tegenstander scoorde vooral door fouten aan de kant van Atalante. Gelukkig waren er spectaculaire reddingen, waaronder een perfect opgedoken bal van Irma Schouten en goede passes van Jolanda Schockman waardoor de set toch gewonnen werd met 25-18.

De laatste set werd alles op alles gezet om de volle vijf punten binnen te halen. Door een wat ongeorganiseerd spel aan de kant van Atalante liep de stand aardig gelijk op tot 12-12. Toen ging de knop om bij de dames en werd voluit gespeeld om de set te winnen. Dit ging weer met gemak omdat de verdediging van Nederhorst geen antwoord had op de aanvalsters van Atalante. De set werd gewonnen met 25-16. Binnen een uur zuivere speeltijd was de eerste overwinning van 2006 een feit voor de Vinkeveense dames. Hierdoor behouden zij de derde plaats in de competitie.

De dames staat nu een drukke week te wachten. Dinsdag 10 januari komen zij alweer in actie. Ditmaal voor de beker tegen Roda ’23 uit Amstelveen. Drie dagen later op vrijdag 13 januari zijn de dames weer in de Vinkeveense Boei bewonderen waar zij de strijd aangaan met de nummer 9 uit de competitie, Afas/Leos uit Leusden. Wij hopen u dan om 19.30 uur te mogen verwelkomen op de tribune.

Vinkeveen - Op de derde dag van het nieuwe jaar moesten de Atalante dames gesponsord door Krijn Verbruggen en Zn. en Haaxman Lichtreclame b.v. alweer aan de bak. De wedstrijd, die op 9 december afgezegd werd door tegenstander Nederhorst, was verschoven naar 3 januari. Nederhorst sluit de rij in de … Lees meer »