Atlantis 1 uit onderuit

Geplaatst op: 20 december 2005

Erg gemakkelijk heeft Atlantis het nog niet gehad op vreemde grond. Het eerste duel werd uit tegen DOC verloren, het tweede duel uit tegen Rapid Kleinhout eindigde in een gelijkspel en ook nu lukte het Atlantis niet om de punten mee naar Mijdrecht te nemen. Vol vertrouwen en met goede moed startte het vlaggenschip van Atlantis de eerste helft. Nadia Bachdim vulde de plek van de geschorste Lisanne van Doornik op, verder was de opstelling vertrouwd. Het was FLUKS dat de eerste twee goals wist te noteren. Atlantis liet zich niet van de wijs brengen en bleef het eigen spel spelen. Via fraaie goals van Arjen Markus werd het al snel weer 2-2. De strijd ging gelijk op tot 4-4 (vrije bal Peter van der Wel, strafworp Pim de Munter) Toen wist Atlantis een gat van twee punten de slaan. Via korte kansen van Sjirk-Jan Zijlstra en Chantal Poolman werd het 4-6. Fluks leek rijp voor de sloop. Het spel van de Noordwijkers werd rommelig en er werden veel fouten gemaakt. Jammerlijk genoeg wist Atlantis in deze fase van de wedstrijd geen gat te slaan. Fluks kwam weer op gelijke hoogte en de strijd ging tot aan de rust gelijk op tot 9-9. Hoogtepunt van de laatste fase van de eerste helft was een mooi uitgespeelde korte kans die prima werd afgerond door Sandra Pronk.

Het spelbeeld van de eerste helft beloofde een leuke en spannende tweede helft. Helaas.. het mocht niet zo zijn.. De eerste tien minuten gingen nog gelijk op tot 11-11, maar hierna wist Fluks tot vier maal toe achter elkaar te scoren. Het geloof en vertrouwen raakte zoek bij Atlantis. Er werden veel fouten gemaakt, verkeerde kansen genomen, Fluks werd sterker en kon de wedstrijd rustig uitspelen. Wist Atlantis zich in eerdere duels wel terug te vechten, vandaag lukte dit niet.

Er werd nog slechts éénmaal gescoord en zo eindigde dit duel in een 15-12 nederlaag. (Doelpunten: Peter van der Wel 3, Nadia Bachdim, Pim de Munter, Arjen Markus 2, Chantal Poolman, Sjirk-Jan Zijlstra, Sandra Pronk, 1) Atlantis is een ploeg die zich goed moet kunnen handhaven in de bovenste regionen van de competitie. Het kan met gevarieerd spel goed korfbal op de mat brengen. Maar wil Atlantis zich handhaven in de top, dan zal ze minder wisselvallig moeten presteren.

De komende weken kan de door Bos Container B.V. gesponsorde equipe zich gaan voorbereiden op de wedstrijd in eigen huis tegen Argus. Met de opening van de nieuwe hal en een fris en opgeladen Atlantis, belooft het een mooi spektakel te worden. U komt toch ook? Tot zaterdag 7 januari 19.20 uur

Zaterdag 10 december trad het door Bos Container B.V. gesponsorde eerste team van Atlantis aan tegen FLUKS uit Noordwijk. Wat een eerste overwinning op vreemde bodem had moeten worden, werd na een redelijke eerste helft en een teleurstellende tweede helft uiteindelijk een 15-12 nederlaag voor de ploeg uit Mijdrecht. Erg … Lees meer »