Atalante dames winnen laatste wedstrijd van het jaar

Geplaatst op: 19 december 2005

In een gehavende opstelling begonnen de dames - gesponsord door Haaxman Lichtreclame en Krijn Verbruggen - aan de wedstrijd. Vaste spelverdeelster Nancy Schockman was de gehele week geveld door een hardnekkig griepje en als gevolg hiervan kon ze niet aan de wedstrijd beginnen. Jolanda Schockman, de vaste libero, werd het veld in gestuurd als eerste spelverdeelster. Marlieke Moen werd bereid gevonden de taak als libero op zich te nemen.

De dames begonnen wat onwennig aan de wedstrijd, maar wilden de laatste wedstrijd van het seizoen winnen om de derde plek zeker te stellen voor de winterstop. De vaste lijnen ontbraken, maar toch wisten de dames met voldoende servicedruk en slim spel de eerste set winnend af te sluiten, 19-25.

De tweede set begonnen de dames voortvarend en namen een 2-6 voorsprong. Vanaf dat moment veranderde de tegenstander de tactiek, waar de Vinkeveense dames geen passend antwoord op hadden. Vooral het centrum van de verdediging werd danig op de proef gesteld. Zo verdween de voorsprong en werd er aangekeken tegen een achterstand. Aan het einde van de set kwamen de dames nog terug, maar het gat was geslagen. Met 25-23 ging de set naar de Amersfoortse dames.

In de derde set werd het team het veld in gestuurd met de opdracht het spel simpel te houden. Door het verschil in individuele kwaliteit en de teamspirit werd deze set relatief makkelijk gewonnen door de Vinkeveense dames 16-25.

De laatste set begonnen de dames wervelend en werd er gelijk een voorsprong van 3-8 genomen. Halverwege de set sloop echter wat onnauwkeurigheid in het spel en de grote voorsprong werd dan ook langzaam uit handen gegeven. De dames waren echter niet uit Vinkeveen gekomen om een vijfsetter te spelen en wilden van geen opgeven weten. Op 24-24 werd Nancy Schockman het veld in gestuurd om de verdediging te versterken. En met positief resultaat, de service werd goed ontvangen en het laatste punt werd gescoord. Via een benauwde 24-26 werd de wedstrijd afsloten met een 1-3 overwinning. Het spel was niet geweldig, maar de teamspirit was wederom groot. Mede hierdoor kunnen de dames het tweede deel van de competitie beginnen vanaf een mooie 3de plek.

Dinsdag 3 januari staat er nog een inhaalwedstrijd op het spel. Om 19.30 uur wordt in de eigen Boei het nieuwe jaar ingeluid met een wedstrijd tegen vv Nederhorst.

Via deze weg willen wij graag iedereen een heel fijne Kerst en een gelukkig en sportief 2006 toewensen!

Amersfoort - Het eerste damesteam van volleybalvereniging Atalante heeft het kalenderjaar afgesloten met een 1-3 overwinning op de dames van Wilhelmina. Maar voordat er weer 4 punten konden worden bijgeschreven bij het totaal moesten de dames afreizen naar Amersfoort. In een gehavende opstelling begonnen de dames - gesponsord door Haaxman … Lees meer »