Atalante heren pakken volle winst tegen HCC/Martinus

Geplaatst op: 28 september 2005
Amstelveen- de heren van het door Mulder Transport gesponsorde eerste team hebben zich goed gerevancheerd na het pijnlijke verlies tegen Smashing.

Maandag werd er aangetreden tegen de “oudjes” van HCCnet/Martinus en deze werden verslagen met een duidelijke 0-4. Het gemis van bondscoach Harrie Brokking was een grote aderlating voor HCCnet/Martinus.

Atalante was erg gebrand op een goed resultaat tegen HCCnet/Martinus. Echter weet je bij HCCnet/Martinus nooit welk team je tegenover je krijgt. Afgelopen seizoen kreeg Atalante te maken met een zeer jeugdig team. Maandag bleken echter de “oudjes” van HCCnet/Martinus weer tegenstander te zijn. Twee seizoen geleden waren zij ook al tegenstander van Atalante. De ervaring die dit team heeft, tegenover de jonkies van Atalante, maakt dat er altijd mooie, spannende wedstrijden gespeeld worden. In de 1ste set begon coach Raket met hetzelfde 6-tal als in de eerste wedstrijd. Met Rick de Groot en Duncan van Senten langs de kant begon Atalante zeer sterk aan de wedstrijd. Echter bleek dat HCCnet/Martinus zich niet zo makkelijk gewonnen gaf. Aan het eind van de set wist Atalante de matchpoints te verzilveren, 23-25.

In de 2de set kwamen Rick de Groot en Duncan van Senten voor Leonard de Jong en Frans Roos binnen de lijnen. Atalante ging in een lekker tempo door en door de goede pass deze avond, kan spelverdeler Frans Roos de ballen krijgen waar hij ze hebben wil. Goede buitenaanvallen en snelle middenaanvallen werden afgewisseld met 3-meter aanvallen. Vanuit alle posities werd gescoord en ook het blok deed zijn werk deze avond. En 20-25 setwinst was het gevolg. In de 3de set kwam spelverdeler Frans Roos weer terug in het veld. In de 3de set liep Atalante snel naar een grote voorsprong die niet meer werd weggegeven. Een veilige marge van een aantal punten zorgden ervoor dat Atalante ook de 3de set eenvoudig wist te winnen. Een duidelijke 19-25 was het gevolg.

In de 4de set was HCCnet/Martinus duidelijk gebroken. Weinig lukte meer aan HCCnet/Martinus kant en Atalante stond in korte tijd met 11-20 voor. Dat je volleybal altijd geconcentreerd moet spelen, bleek echter wel in de slotfase van de 4de set. Atalante had zoiets van, zo deze wedstrijd hebben we gewonnen maar HCCnet/Martinus kwam sterk terug. De concentratie was even volledig weg en HCCnet/Martinus maakte een 6-tal punten op rij. Gelukkig was Atalante op tijd wakker en bij 19-25 velde Erik Verbruggen het vonnis over HCC/Martinus deze avond. Een 19-25 eindstand leverde Atalante 5 punten op.

Atalante heeft nu 2 wedstrijden gespeeld en 6 punten. Donderdag 6 oktober wacht wederom een uitwedstrijd. Tegenstander is dan ASVU uit Amsterdam. Deze wedstrijd kent als aanvangstijd 21:00 uur in sportcentrum VU te Amsterdam. Voor meer informatie kijk je op www.vv-atalante.nl.

Amstelveen- de heren van het door Mulder Transport gesponsorde eerste team hebben zich goed gerevancheerd na het pijnlijke verlies tegen Smashing. Maandag werd er aangetreden tegen de “oudjes” van HCCnet/Martinus en deze werden verslagen met een duidelijke 0-4. Het gemis van bondscoach Harrie Brokking was een grote aderlating voor HCCnet/Martinus. … Lees meer »