Eerste wedstrijd van dames 1 van Atalante

Geplaatst op: 26 september 2005
Vanaf midden augustus waren de trainingen hervat. Met enkele extra trainingen en oefenwedstrijden, die beide gewonnen waren, leek de voorbereiding geslaagd. Bovendien werd er ook nog aandacht besteed aan teambuilding door middel van een eetsessie. Uiteraard werd hieraan gekoppeld een sessie waarin de tactiek, doelstelling, ambitie, positie van spelen etc besproken werd. Van te voren werd nog nagegaan wie de tegenstander was. Een team uit Huizen. Verleden jaar is er niet tegen dit team gespeeld. Wie waren zij? Gepromoveerd uit de 1e klasse of gedegradeerd uit de 3e divisie. We konden het niet achterhalen. Dan maar uit gaan van de eigen kwaliteit.

Tijdens het inspelen kwamen wij er achter dat de door de bond aangewezen scheidsrechter er nog niet was. Dit gaf toch een zekere onrust binnen het team. Gelukkig kon er op tijd een vervanger worden gevonden. Echter de onrust was nog niet verdwenen want de scheidsrechter mocht officieel niet dit niveau fluiten. Atalante had hier geen probleem mee, in tegenstelling tot de tegenstander die erg moeilijk deed. Aparte aantekeningen op het wedstrijdformulier ed.

Met dit gegeven gingen wij de wedstrijd getergd in. Dit vertaalde zich in de eerste setwinst. Er werd goed en geconcentreerd gespeeld. De opdrachten onder andere, niet serveren op de libero werden goed en consequent uitgevoerd. Met dezelfde basis werd de tweede set begonnen.

Door onn1auwkeurig spel en een aantal pechballen ging deze set naar de tegenpartij. Door een kleine wijziging in de opstelling in de 3e set, Mirjam in de plaats van Marlieke, liepen we al snel weg naar een voorsprong van 8-2. Helaas kwam de tegenpartij langszij. Het vervolg van de set was erg spannend, dan Huizen op voorsprong dan weer Atalante. Op het nippertje trok Atalante aan het kortste eind. De set werd verloren met 24-26.

Ondanks de aanmoedigingen van de supporters konden wij er geen 5e set uitslepen. De 4e werd gewonnen door Huizen.

Al met al kunnen we terug kijken op een goede wedstrijd, want achteraf bleek dat de tegenstander uit de 3e divisie was gedegradeerd. En ondanks het gedoe met de scheidsrechter, die overigens een goede wedstrijd floot, hebben de dames een goede pot gespeeld.

Graag nodigen wij u uit om onze volgende wedstrijd te bekijken op vrijdagavond 14 oktober om 19.30 uur in de Boei te Vinkeveen.

Vanaf midden augustus waren de trainingen hervat. Met enkele extra trainingen en oefenwedstrijden, die beide gewonnen waren, leek de voorbereiding geslaagd. Bovendien werd er ook nog aandacht besteed aan teambuilding door middel van een eetsessie. Uiteraard werd hieraan gekoppeld een sessie waarin de tactiek, doelstelling, ambitie, positie van spelen etc … Lees meer »