Atalante ook in laatste wedstrijd ongenaakbaar

Geplaatst op: 18 april 2005

Na afloop van de wedstrijd bleek dat de heren van Omniworld 2 sets nodig hadden om in deze klasse te blijven. Ze zijn nu afhankelijk van andere resultaten en gezien het wedstrijdprogramma hebben de andere in degradatiegevaar staande ploegen een iets makkelijker programma zodat bijna zeker is dat Omniworld 4 degradeert. Atalante deed niets anders dan haar sportieve plicht door met 1-3 te winnen. En dat met een beperkte selectie want Robert Hardeman geniet van een vakantie en Harold Catsburg was nog geblesseerd.Daardoor was A jeugd speler Rick de Groot benaderd om mee te gaan als invaller.

De 1ste set werd Atalante overbluft door Omniworld. Wat wil het geval, Omniworld had een speler in het team die op een hoog niveau heeft gespeeld. Zo´n speler wordt dan bij een laag team ingedeeld en als aan het eind van het seizoen blijkt dat er een team niet goed voor staat kan deze betreffende speler dan invallen om zodoende te proberen het team te handhaven in een bepaalde klasse. Zo ook tegen Atalante stond zo´n speler opgesteld.

Bij het inslaan bleek al dat hij aardig de bal kon raken. Gedurende de wedstrijd bleek ook wel dat 70% van de ballen bij hem terecht kwamen. Met veel intimidatie probeerde hij het spel aan Atalante kant te ontregelen. Wisselspeler Rick de Groot mocht aan het eind van de 1ste set ruiken aan het echte werk want coach Oussoren bracht hem in de pass voor Bas vd Lubbe. Echter verloor Atalante de 1ste set met 25-20. In de pauze naar de 2de set wees de ervaren coach Jan Oussoren de heren hierop. Laat maar praten, niet op ingaan, niet op reageren was wat coach Jan Oussoren de heren mee gaf. Dit werkte uitstekend al was de verleiding wat terug te zeggen zeer groot. Atalante speelde degelijk en liet zich niet van de wijs brengen door Omniworld. Door goed aanvalswerk van alle aanvallers werden de nodige punten bij elkaar gesprokkeld. Aan het eind van de 2de set mocht talent Rick de Groot wederom invallen en deed dit naar behoren. Atalante behield de kleine voorsprong en wist de 2de set winnend af te sluiten, 22-25. De 3de set is bij een 1-1 tussenstand een belangrijke set. Degene die deze set weet te winnen maakt een goede kans de wedstrijd te winnen.

Coach Oussoren wees de heren op de deuk die Omniworld nu had opgelopen. Er werd niet gereageerd op praten van de tegenstanders en hieraan begonnen enkele Omniworld spelers zich toch wel wat te ergeren. Deze tactiek zou Omniworld zelf fataal kunnen worden. Atalante speelde haar eigen spelletje en maakte punt voor punt. Omniworld klampte nog wel even aan maar doordat in het begin een aardig gaatje geslagen met Omniworld konden zij Atalante niet meer inhalen. Gevolg was de 2de setwinst voor Atalante, 20-25. De Atalante trein was duidelijk los en Atalante begon de 4de set voortvarend. Bij een 1-5 stand voor Atalante vluchtte Omniworld in een time-out. Dit gat met punten werd als maar groter en bij een 9-16 tussenstand nam Omniworld zijn 2de time-out. Atalante bracht Rick de Groot wederom, dit keer voor Duncan van Senten. Omniworld zocht Rick gelijk op met hun serve maar Rick maakte een prima invalbeurt. Echter was de concentratie even zoek zodat Omniworld toch een 6 tal puntjes achter elkaar maakte. Bij een tussenstand van 19-22 kwam Duncan van Senten terug voor Rick de Groot en Atalante maakte het daarna knap af. Met een 20-25 eindstand was de winst voor Atalante. Atalante heeft dit seizoen 20 wedstrijden gespeeld, heeft het 70 punten weten te behalen, heeft het 58 sets voor en 26 sets tegen gekregen. Hierdoor zijn ze 2de geworden in hun klasse, een prima resultaat.

Almere- ook in de laatste wedstrijd van seizoen 2004-2005 is Atalante er is geslaagd ongeslagen te blijven. Met een beperkte selectie wist interim coach Jan Oussoren de heren van Atalante naar de winst te coachen. De eerste set werd nog verloren maar de daarop 3 volgende sets waren voor Atalante. … Lees meer »