Atalante D1 pakt derde plaats in de competitie.

Geplaatst op: 29 maart 2005
Om deze plaats te bereiken moest er met 4-0 gewonnen worden van Triumph uit Hillegom, die onderaan op de competitieladder staat.

In de eerste set waren de dames uit Vinkeveen onvoldoende bij de les. Veel pass-fouten zorgde ervoor dat Triumph op voorsprong kwam. Na een tussenstand van 8-8 leek het erop dat Atalante grip op het spel kreeg en stond iedere keer op 1 of 2 puntjes voorsprong.

Triumph vocht voor iedere bal en met name hun midaanvalster zorgde voor de nodige punten, waardoor Atalante alsnog in de problemen kwam. Erg spannend werd het gelet op de tussenstanden van 22-21; 23-22,. Een goede buitenaanval van Atalante bracht de stand weer op 23-23. Hierna was het weer Triumph die een punt scoorde, gevolgd door Atalante (24-24). Yvonne Jansen bracht met een ace in de hoek van het veld bij Triumph de stand op 24-25. Met de hakken over de sloot wist Atalante deze set te winnen (24-26).

Om Triumph beter te kunnen bespelen bracht coach Hans Overmars enkele wijzigingen in het team aan. Jolanda Schockman kwam als 2e spelverdeelster in het veld en Inge Versteeg werd geplaatst tegen de lastige midaanvalster van Triumph.

Vanaf de eerste service kwam Atalante op voorsprong en liep snel uit naar een 5-12 voorsprong. Triumph bleef dapper aanvallen, maar na een goede verdedigende actie van Jolanda Schockman, wist spelverdeelster Nancy Schockman het blok van Triumph geheel weg te spelen waarna Irma Schouten de bal vrij voor het inslaan had. Zonder veel problemen werd deze set met 11-25 door Atalante gewonnen.

In de derde set kwam Atalante na een 2-1 achterstand op voorsprong van 6-11. Triumph probeerde met goede aanvallen nog de nodige punten te scoren maar de hard werkende libero van Atalante Marlieke Moen wist de ballen van de grond te houden. Ook deze set werd overtuigend gewonnen (13-25) In de altijd lastige vierde set bleef Triumph goed bij de les en probeerde alsnog een punt veilig te stellen. Tot de tien punten kon Triumph het spel van Atalante volgen, maar zakte daarna weg. Blokkerend was Inge Versteeg de midaanvalster, goed de baas.

Via een 11-17 tussenstand kon Atalante geconcentreerd toewerken naar het einde van de set. Door goed verzorgt spel wist Atalante deze set te winnen met 14-25, waarna de derde plaats een feit werd.

Om deze plaats te bereiken moest er met 4-0 gewonnen worden van Triumph uit Hillegom, die onderaan op de competitieladder staat. In de eerste set waren de dames uit Vinkeveen onvoldoende bij de les. Veel pass-fouten zorgde ervoor dat Triumph op voorsprong kwam. Na een tussenstand van 8-8 leek het … Lees meer »