Atalante in een zinderend duel langs Forza 2 (heren 1)

Geplaatst op: 14 maart 2005
Vinkeveen-De heren van het door Mulder transport uit Mijdrecht gesponsorde herenteam hebben vrijdag 11 maart zeer goede zaken gedaan. In een zinderend spannend duel trokken de Vinkeveners aan het langste eind en hielden daardoor hun ongeslagen status in de Boei. Alleen Forza H1 kan nog roet in het eten gooien als zij de wedstrijd tegen Atalante weten te winnen in Vinkeveen. Anders gaat seizoen 2004-2005 de boeken in als een seizoen dat Atalante al haar thuiswedstrijden wist te winnen.

Coach Beijer beschikte over een bijna complete selectie. Hij startte met het volgende 6-tal: Frans Roos, Bouke Bresser, Robert Hardeman, Michel Verbruggen, Duncan van Senten en Bas van der Lubbe. De gehele 1ste set gaven beide teams elkaar geen duimbreed toe. Het scoreverloop ging gelijk op tot aan de 20 punten. Daarna was het Atalante die wat gelukkiger was in de afwerking. Dat lijkt vreemd want serverend was het van de kant vanAtalante niet veel. Vooral voor Duncan van Senten was het niet zijn avond qua serveren. Toch was het Atalante die de winst binnen wist te slepen, namelijk 25-23.

In de 2de set bleef hetzelfde 6-tal staan wat ook de 1ste set begon. De 2de set ging wederom gelijk op. In een spannende wedstrijd was Atalante blokkerend zeer sterk. Het team mag over de gehele wedstrijd een compliment gemaakt worden want er werd voor elkaar gewerkt. Deze teamspirit werkte de hele wedstrijd door en zodoende stond er een collectief deze avond die eigenlijk niet kon verliezen. Coach Beijer nam bij 17-16 een time-out. Hij gaf zijn spelers wat tactische aanwijzingen en vervolgens serveerde Forza in het net.

Beide teams vochten letterlijk voor elk punt maar weer was de thuisploeg de betere deze set, 25-23. In de 3de set bracht Beijer Erik Verbruggen voor Michel Verbruggen. Erik Verbruggen was de wedstrijd op de bank begonnen vanwege een kleine handblessure. Gedurende de 3de en 4de set was hiervan nauwelijks meer iets te merken, maar daarover later meer. Hierdoor kwam Bas van der Lubbe om het midden te staan.

De 3de set was er ook één van om van te genieten en waarom volleybal ook zo mooi kan zijn. De 3de set bracht spanning, emotie en mooi volleybal. Atalante, met inmiddels 2 sets in bezit wist dat als zij deze set wisten te winnen dat wederom de ongeslagen status behouden was. Atalante was bijzonder gedreven en koste wat het kost zou er vanavond gewonnen worden van Forza. Forza had enige tijd geleden koploper Omniworld H3 klop gegeven met 4-0.

Atalante sprokkelde onder leiding van Erik Verbruggen punt voor punt binnen. Ook Forza liet zich niet onbetuigd en deed vrolijk mee in het vergaren van punten. Atalante kwam op een 23-22 voorsprong. Het publiek liet zich horen en dacht dat het met 2 punten gebeurd was. Het liep nog even anders want Atalante kon de matchpoints niet benutten. Pas bij een 27-26 stand voor Atalante wist Bouke Bresser het af te maken, 28-26. Atalante had zich voorgenomen om Forza te verschalken met 4-0 dus ook de laatste set moest gewonnen worden.

Normaal gesproken heeft Atalante moeite om de concentratie vast te houden in de 4de set maar deze avond lukte daadwerkelijk alles. Via 6-2 en 8-3 liep Atalante makkelijk weg van Forza. Bij een 19-10 tussenstand was het verzet van Forza gebroken. Atalante speelde de set simpel uit met een 25-11 eindstand in de 4de set. Dit leverde 5 punten op voor Atalante wat zich door dit resultaat nog vaster op de 2de plaats zet. Atalante heeft nu een redelijk lange tijd geen wedstrijden te spelen.

Op zaterdag 2 april spelen zij uit in Maartensdijk tegen Salvo´67 om 16:45 uur. Voor die tijd wordt op 22 maart, thuis geoefend tegen buurman Unitas uit Mijdrecht. Voor meer info en de stand van heren 1 kijkt u op www.vv-atalante.nl en de link naar heren 1.

Vinkeveen-De heren van het door Mulder transport uit Mijdrecht gesponsorde herenteam hebben vrijdag 11 maart zeer goede zaken gedaan. In een zinderend spannend duel trokken de Vinkeveners aan het langste eind en hielden daardoor hun ongeslagen status in de Boei. Alleen Forza H1 kan nog roet in het eten … Lees meer »