Atalante verliest met opgeheven hoofd van de koploper (dames 1)

Geplaatst op: 14 maart 2005

Zonder topspeelster Irma Schouten (griep) moesten de dames van Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame het opnemen tegen de koploper van de competitie, Keistad 3. Eerder werd in de uitwedstrijd met 3-1 verloren. Dames 1 startte de wedstrijd in een behoorlijk aangepaste opstelling. Jolanda Schockman speelde als libero, Mirjam van der Strate nam de diagonaalpositie op zich en Marlieke Moen stond als buitenaanvalster op het formulier. De eerste set werd goed begonnen. Door een goed geplaatste service van spelverdeelster Nancy Schockman werd er gelijk een voorsprong op het bord gezet. Dit smaakte naar meer.

Door degelijk spel werd het 12-8 in het voordeel van de Vinkeveense dames. Deze voorsprong gaven ze niet meer weg. Er werd zeer goed gescoord door met name Natalie Jansen en de aanvallen van Keistad werden met overtuiging verwerkt door de verdediging van Atalante. Een goede service van Inge Versteeg en een uitgeslagen bal van Keistad zorgden voor de setwinst. (25-22). De tweede set keken de dames helaas gelijk tegen een achterstand aan en werden er veel persoonlijke fouten gemaakt. Ze speelden zeer gelaten, het leek alsof ze genoegen namen met 1 setje winst van de koploper. Dit resulteerde in een dik verlies van deze set. (8-25). De hele derde set keken de dames tegen een kleine achterstand aan. Er werd veel te weinig gelijk side-out gespeeld, waardoor het verschil maar niet kleiner werd en op het eind zelf toenam. Op 14-20 kwam er een opleving bij de dames, maar deze werd snel weer door Keistad teniet gedaan. (17-25).

De Atalanter-dames wilden er erg graag nog een vijfde set uitslepen. De set werd begonnen met een ace, maar helaas besloot de scheids anders en gaf de bal aan een verbaasd Keistad. Op 1-3 kwam Nancy Schockman na een redding in botsing met de stoel van de scheids (was dit een revanche voor de afgekeurde ace???).

Na een blessurebehandeling van een aantal minuten kon pakten de dames het goed op en haalden de side-out. Via 6-7 en 10-9 ging het gelijk op tussen de beide teams. De coach van Keistad vluchtte in een wissel en bracht een andere spelverdeelster binnen de lijnen. Achteraf een goede wissel. Door een zeer lastig, afwisselende service van deze speelster wist Keistad uit te lopen naar een 10-17 voorsprong.

Dames 1 wist bij matchpoint voor de Amersfoortsen nog iets terug te doen, maar de achterstand was te groot om nog voor direct gevaar te zorgen. (17-25). Hierbij was het 1-3 verlies een feit voor de Vinkeveense dames.

De volgende wedstrijd staat vrijdag om 21.00 uur op het programma. Dan mogen de dames het wederom in de eigen Boei opnemen tegen VoNo uit Amsterdam.

Vinkeveen – Dames 1 werd vorige week uitgeschakeld in de beker door U.S. 2 en dus was er veel werk voor trainer Hans Overmars om de teleurstelling bij de dames om te zetten in een positief gevoel richting vrijdag. Zonder topspeelster Irma Schouten (griep) moesten de dames van Krijn Verbruggen … Lees meer »