Atlantis 1 pakt koppositie

Geplaatst op: 24 december 2012

Zaterdag 22 december trad het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 aan tegen Gemini 1.

In de laatste wedstrijd van het jaar mochten de nummers 1 en 2 van de poule onderling uitmaken wie 2013 als koploper zou beginnen. Een zeer belangrijke wedstrijd waar behoorlijk wat van af hing. Atlantis heeft er voor gestreden en na een uur gespeeld te hebben stond er een stand van 17-14 op het scorebord. Zo bleven de punten in Mijdrecht en belangrijker nog, Atlantis nam de koppositie van Gemini over.

Het leek wel vooraf zo opgezet. De nummer 1 tegen de nummer 2 in de laatste wedstrijd van het jaar als beide ploegen alleen elkaar nog niet getroffen hadden. Gemini stond bovenaan en had slechts 1 punt laten liggen. Atlantis had door een zeer slechte seizoenstart de allereerste wedstrijd al 2 punten laten liggen, maar heeft zich herpakt en na dat fiasco alle punten mee naar huis genomen. Het was dus een beladen wedstrijd. Bij winst zou de Rabobank ploeg de koppositie overnemen, maar bij verlies zou er een gaatje ontstaan en zou Atlantis het kampioenschap niet meer in eigen hand hebben.

Zoals bij alle belangrijke wedstrijden begon Atlantis niet verschrikkelijk sterk. De ploeg uit Mijdrecht haalde niet haar optimale niveau, maar werkte er wel voor waardoor een redelijk gelijk opgaande strijd ontstond. 10 minuten voor rust begon Atlantis aan een voorsprong te werken en met nog 5 minuten op de klok was er een gaatje van 3 punten. Helaas wist Gemini het gat terug te brengen naar 2 punten en in letterlijk de laatste seconde wist een dame van Gemini vanuit de hoek van het veld met een flinke dosis geluk ook de mand nog te vinden. Zo gingen de ploegen met een ruststand van 8-7 de kleedkamers in en was het nog lang niet gedaan.

In de tweede helft duurde het even voordat de score los kwam, maar gelukkig was het Atlantis dat als eerste de korf wist te vinden. Vanaf dat moment was het vlaggenschip van Atlantis duidelijk de bovenliggende partij. Er werd naar de juiste kansen gezocht en deze werden ook afgerond. Even was duidelijk dat Atlantis eigenlijk in de 3e klasse thuis hoort en werd de voorsprong naar een comfortabele 6 punten uitgebreid. Toch verslapte de Rabobank formatie daarna weer en kwam Gemini terug tot op 2 punten. Atlantis hield gelukkig het hoofd koel en speelde de wedstrijd rustig uit. Toen het verlossende fluitsignaal klonk stond er een stand van 17-14 op het scorebord.

Atlantis gaat nu als koploper het nieuwe jaar in, maar de competitie is pas op de helft. De eerstvolgende wedstrijd is op 12 januari. Dan zal het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 om 15:40 in sporthal de Phoenix aantreden tegen SDO uit Hillegom, de ploeg waar de Mijdrechtenaren de vorige keer de punten heeft laten liggen. Dus kom kijken en help Atlantis ook in het nieuwe jaar naar de overwinning!

Zaterdag 22 december trad het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 aan tegen Gemini 1. In de laatste wedstrijd van het jaar mochten de nummers 1 en 2 van de poule onderling uitmaken wie 2013 als koploper zou beginnen. Een zeer belangrijke wedstrijd waar behoorlijk wat van af hing. Atlantis heeft … Lees meer »