De Nappies winnaar van spannende voorronde Quakeltoernooi

Geplaatst op: 24 december 2012

De eerste wedstrijd tijdens de 2e voorronde van de heren op het Quakeltoernooi ging tussen oude bekende Hartog Timmerwerken en nieuwkomer Schijf Grondboringen. Daar waar het in het begin van de wedstrijd gelijk op gaat, neemt Schijf in een periode van 5 minuten ruim afstand met 3 doelpunten. Deze jonge jongens met hun roots allemaal bij RKDES spelen leuk en technisch voetbal en lopen uiteindelijk uit naar 5 – 0. Dat belooft wat voor de rest van de avond.

Een Uithoornse derby in de 2e wedstrijd met de “oudjes” van Nieuw Deco Boys tegen de “jonkies” van Kika, voor het grootste deel bestaand uit spelers van Legmeervogels 1 zaalvoetbal. De wedstrijd kan alle kanten op en uiteindelijk weten beide partijen 1 maal te scoren.

Daarna spelen Nieuwveen United en de Nappies hun 1e wedstrijd van de avond tegen elkaar. Ook hier een redelijk gelijk opgaande strijd maar de Nappies weten hun Quakeltoernooi ervaring 2 keer goed uit te spelen en winnen de wedstrijd dus met 2 – 0 en gaan na 1 speelronde samen met Schijf Grondboringen aan kop.

In de 2e speelronde doet Schijf wat het moet doen en wint in een spannende wedstrijd met 1 – 0 van Kika. De Nappies blijven goed volgen door met 2 – 1 te winnen van Hartog Timmerwerken. Nieuw Deco Boys speelt ook z’n 2e wedstrijd gelijk en daarmee pakken de mannen van Nieuwveen United hun 1e punt van de avond.

De 3e speelronde begint verrassend doordat het tot dan toe ongeslagen Schijf Grondboringen haar eerste punten verspeelt tegen Nieuw Deco Boys, dat ook in de 3e wedstrijd tot een puntendeling komt: 0 – 0. De Kwakelaars van Hartog Timmerwerken laten vervolgens zien dat ze wel degelijk kunnen voetballen en pakken de eerste punten van de avond door Nieuwveen United ruim met 4 – 0 te verslaan.

Ondanks het soms oogstrelende technische voetbal van Kika blijkt de effectiviteit van De Nappies de doorslag te geven als zij tegen elkaar spelen in hun 3e wedstrijd. Enigszins geflatteerd wordt het maar liefst 6 – 1 en dat betekent dat De Nappies nog altijd het volle pond heeft en met 9 punten aan de leiding gaat. Kika is definitief uitgeschakeld voor een finaleplaats.

Als de Kudelstaarters van Schijf nog wat wilden dan moest er in de 4e wedstrijd gewonnen worden van Nieuwveen United. Gezien de uitslagen tot nu toe zou dat op papier moeten kunnen en al snel wordt het krachtsverschil uitgedrukt in een 1 – 0 voorsprong. Het duurt dan echter erg lang voordat de score wordt verdubbeld maar met die 2 – 0 eindstand komt Schijf op 10 punten uit 4 wedstrijden en daarmee houden zij een finaleplaats in eigen hand. In de Uithoornse derby tussen Nieuw Deco en De Nappies worden geen cadeautjes weggegeven. Lange tijd lijkt een schitterende omhaal van Mels Bos van De Nappies het hoogtepunt van de wedstrijd te zijn, overigens kundig gestopt door de keeper van Nieuw Deco. Maar 5 minuten voor tijd komt Nieuw Deco middels een snelle counter op 1 – 0 en vlak daarna zelfs op 2 – 0. De spanning wordt 3 minuten voor tijd teruggebracht door een geplaatst schot in de kruising. De Nappies spelen vervolgens alles of niets en dat is succesvol want een minuut voor tijd wordt het nog 2 – 2. Maar in zaalvoetbal kan er binnen een paar minuten veel gebeuren en 2 seconden voor de zoemer maakt Nieuw Deco toch nog de winnende treffer. Zij zijn ondanks deze overwinning wel uitgeschakeld en De Nappies mag in haar laatste wedstrijd tegen Schijf Grondboringen uitmaken wie er naar de finale gaat. In deze spannende wedstrijd moet De Nappies dan wel winnen en na 5 minuten spelen komen ze verdient op een 1 – 0 voorsprong. De jonkies van Schijf zetten alles op alles om weer op gelijke hoogte te komen omdat bij een gelijke stand zij doorgaan naar de finale, en dat lukt ook want na 8 minuten staat het weer 1 – 1. Het spel golft op en neer en uit 1 van de uitvallen van De Nappies wordt het 2 – 1. Deze voorsprong geven de routiniers niet meer uit handen en dus zien we De Nappies terug op 10 februari in de finale. De eindstand van deze 2e heren voorronde is als volgt:

De Nappies 12 puntenSchijf Grondboringen 10 puntenNieuw Deco Boys 7 puntenKika 5 puntenHartog Timmerwerken 5 puntenNieuwveen United 1 punt

Uiteraard is er ook op deze avond weer geld opgehaald ter bestrijding van de ziekte ALS en dan in het bijzonder ter ondersteuning van Team Frank dat de Mont Ventoux zal beklimmen in het kader van de Tour Du ALS.

Het Quakeltoernooi krijgt op 12 januari een vervolg. De herenteams van Dynojet Van Der Meer, KDO A1, Copa Boys, Stift, KDO 2 Zaal en Klaas Kleijn Administratiekantoor zullen dan tegen elkaar strijden.

Voor nu wensen wij iedereen fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2013!

De eerste wedstrijd tijdens de 2e voorronde van de heren op het Quakeltoernooi ging tussen oude bekende Hartog Timmerwerken en nieuwkomer Schijf Grondboringen. Daar waar het in het begin van de wedstrijd gelijk op gaat, neemt Schijf in een periode van 5 minuten ruim afstand met 3 doelpunten. Deze jonge … Lees meer »