Rapid 1 kleineert De Vinken 1

Geplaatst op: 27 december 2012

De koploper tegen de rode lantaarndrager. De Vinken 1 wint na de eerste wedstrijd in de zaal geen wedstrijd meer, ondanks dat er bij vlagen goed word gespeeld. Rapid 1 staat trots bovenaan. De degradant uit de eerste klasse wil maar al te graag kampioen worden om weer terug te keren naar de klasse waar het thuis hoort. Enigszins geholpen door een paar beslissingen kon de Abn-Armoformatie nimmer in de wedstrijd komen, via een 9-0 voorsprong won Rapid 1 zeer overtuigend met 27-9.

Basisacht

Zonder de aan zijn achillespees geblesseerde Peter Koeleman startte De Vinken 1 in dezelfde basis als voorgaande wedstrijden. Peter Kooijman, Gerwin Hazeleger, Melanie Kroon en Mariska Meulstee begonnen in de aanval. In de verdediging Rudy Oussoren, Kelvin Hoogeboom, Annick Stokhof en Eva Hemelaar. Al snel bleek de formatie van Johan Kroon geen schijn van kans te hebben. Door een scherpschutter die alle afstandsschoten in de gele mand wierp en een zeer geroutineerde dame keken de Vinkeveners na tien minuten spelen aan tegen een 9-0 achterstand. Mariska Meulstee en twee maal Rudy Oussoren zorgde voor de enige lichtpuntjes in de eerste helft. Met een 12-3 tussenstand leek de wedstrijd gespeeld

Heel blijven en de wedstrijd uitzingen

Ondanks dat Rapid niet op alle punten ongenaakbaar bleek te zijn, probeerde De Vinken de achterstand niet erger te maken en een grotere blamage te voorkomen. De eerste tien minuten van de tweede helft bleven de ploegen aardig in evenwicht. Rapid had moeite met de juiste mensen uitspelen.

Na rust scoorde Annick Stokhof een afstandsschot, vakgenoot Kelvin Hoogeboom volgde haar voorbeeld en de wedstrijd trok op naar een 18-6 tussenstand. Na wederom een flinke opmars van de scherpte van Rapid waarin veel kansjes, schoten en doorloopballen werden benut, liepen de Haarlemmers weg naar 23-6. Na een individuele actie van Peter Kooijman verzilverde Melanie Kroon de strafworp en volgde een score met een afstandsschot.

Het slotakkoord was voor Rapid. Invallers Joyce Kroon en Rutger Woud kwamen voor Annick Stokhof en Gerwin Hazeleger. Rudy Oussoren scoorde met een schot nog zijn derde treffer maar kon niet voorkomen dat een terechte 27-9 uitslag op de borden kwam. Met twee gele kaarten voor Gerwin Hazeleger en Kelvin Hoogeboom wegens ruw spel moest deze wedstrijd maar snel vergeten worden.

Wederom knokken

Met twee punten uit zeven wedstrijden staat het Vinkeveense vlaggenschip er niet zo goed voor als vooraf gehoopt werd. Er werden 85 doelpunten gescoord en 129 doelpunten tegen behaald. Op de respectievelijke 6de en 7de plek in poule staan ZKC 1 (5 punten) en Oranje-Nassau 1 (3 punten). Vooral tegen deze tegenstanders moet De Vinken de beste wedstrijden laten zien om niet weer als degradant af te dalen naar de derde klasse. Maar ook bij de tegenstanders Fluks, Pernix en ONDO zijn de broodnodige punten te vergaren. Op zaterdag 12 januari 2013 treed De Vinken 1 aan in Amsterdam tegen Oranje-Nassau 1. De Vinken 1 wenst haar trouwe supporters en fans een fijne kerstdagen en een sportief 2013.

De koploper tegen de rode lantaarndrager. De Vinken 1 wint na de eerste wedstrijd in de zaal geen wedstrijd meer, ondanks dat er bij vlagen goed word gespeeld. Rapid 1 staat trots bovenaan. De degradant uit de eerste klasse wil maar al te graag kampioen worden om weer terug te … Lees meer »