Nipt verlies voor De Vinken 2

Geplaatst op: 30 december 2012

Op zaterdag 22 december stond de laatste wedstrijd voor de korte kerststop op het programma voor het tweede team van korfbalvereniging De Vinken uit Vinkeveen.

Om 16:30 mochten ze aantreden tegen het tweede team van het Haarlemse Rapid, het team dat de leiding van de competitie in handen had. Maar de niveauverschillen in poule R3S zijn klein en alle teams kunnen (in theorie) van elkaar winnen.

Overtuiging

In zijn voorbereidingspeech sprak coach Dirk van Vliet over het zoeken naar de juiste kans en deze met overtuiging afronden. Dit was direct zichtbaar in de zaal, in de eerste aanval van de Vinkeveners wist Helene Kroon direct de korf te vinden. Echter Rapid wist snel de aansluitingstreffer te maken. Ook de voorsprongen die vervolgens werd gecreëerd door doelpunten van Joyce Kroon (schot) en Jasper van Peursem (schot) werden direct gepareerd door de volhoudende Haarlemmers.
Deze lijn zette zich voort tot aan de rust. Na een helft met niet al te veel scores gingen beide teams met een 4-5 stand de kleedkamers in.

Doelpuntenregen

De tweede helft begon met een ware doelpuntenregen. In de eerste helft was er in totaal 9x gescoord, in de eerste 15 minuten van de tweede helft werd er maar liefst 11x gescoord. Helaas voor de Vinkeveners was het in tweede helft de Haarlemse korfbalploeg die het heft in handen nam en steeds één punt voorsprong op het scorebord had staan. Na de tussenstanden 6-6, 7-7, 8-8 en 9-9 stond Rapid lange tijd met 10-9 voor omdat de Vinkeveense doelpuntenmachine staakte.
Plotseling verscheen vanuit het niets Rutger Woud! Hij ving met een magnifieke sprong een afketsende bal af, draaide zich als een bliksemschicht om en scoorde de gelijkmaker!
De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, tot plots! In de laatste minuut zag de scheidsrechter opzet in een aanraking tussen Rutger z'n borstkast en de paal en besloot deze met een strafworp te bestraffen.
Rapid scoorde de strafworp en hield de punten in Haarlem. Eindstand 11-10. Met een zure nasmaak, maar met een voldaan gevoel over het spel en de getoonde inzet doken de Vinkeveners de kleedkamers in.

Op zaterdag 22 december stond de laatste wedstrijd voor de korte kerststop op het programma voor het tweede team van korfbalvereniging De Vinken uit Vinkeveen. Om 16:30 mochten ze aantreden tegen het tweede team van het Haarlemse Rapid, het team dat de leiding van de competitie in handen had. Maar … Lees meer »