001 - Escaperoom aglemeen

Elf Rondeveense topmusici geven uniek concert


Geplaatst op: 31 december 2012

Zaterdagavond 19 januari verzorgen elf topmusici uit De Ronde Venen, op uitnodiging van Cultura De Ronde Venen, een afwisselend klassiek concert ter gelegenheid van de officiële heropening van de Janskerk aan de Kerkstraat in Mijdrecht.

De Rondeveense musici die in wisselende samenstelling aan ‘Klassiek in de Janskerk’ meedoen, zijn de pianistes Irina Parfenova en Helena Basilova, organist Ralf Nagelkerke, violiste Natalya Korniyenko, Suzanne Arends op dwarsfluit, harpiste Aimée van Delden, Anne Kewitsch op blokfluit, gitariste Eline Hofstra en Peter Scholcz op contrabas. Ook de zangeressen Victoria Pankratova en Greetje de Haan verlenen hun medewerking aan deze speciale avond.

Organist Ralf Nagelkerke opent het concert met een werk van Johann Christoph Kellner. Andere componisten van wie werken worden uitgevoerd, zijn Georg Philipp Telemann. Antonin Dvořák, Gioacchino Rossini, Johann Sebastian Bach en Charles Gounod, Claude Debussy, Astor Piazzolla, Robert Schumann, Sergei Rachmaninov en Diego Cortiz.

Ook staan werken van de hedendaagse componisten Carlo Domeniconi, Deborah Henson-Conant en John Rutter op het programma. Een recente compositie van de Amerikaanse Molly Herron wordt vertolkt door de onlangs vanuit New York naar De Ronde Venen teruggekeerde jonge pianiste Helena Bassilova.

Het slotakkoord, een werk van Jacques Offenbach in een arrangement van Peter Scholcz, wordt door alle deelnemende musici gezamenlijk uitgevoerd.

De toelichting op de verschillende werken wordt verzorgd door Dirk Jan Warnaar, die als musicus verbonden is aan de Janskerk.

U mag dit zeer speciale Janskerk-concert beslist niet missen! Het concert begint zaterdag 19 januari om 20.00 uur, maar de kerk aan de MIjdrechtse Kerkstraat gaat al om 19.30 uur open. Kaarten kosten €12,50 per stuk (incl. programma) en zijn te reserveren kan via www.cultura-drv.nl.

In de losse verkoop zijn kaarten ook te verkrijgen bij boekhandel Mondria in Mijdrecht en bij drogisterij De Bree te Vinkeveen. Aan de kassa in Gebouw Irene zijn, indien nog voorradig, vanaf circa een half uur voor aanvang van het concert eveneens kaarten te koop.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Elf Rondeveense topmusici geven uniek concert

Zaterdagavond 19 januari verzorgen elf topmusici uit De Ronde Venen, op uitnodiging van Cultura De Ronde Venen, een afwisselend klassiek concert ter gelegenheid van de officiële heropening van de Janskerk aan de Kerkstraat in Mijdrecht. De Rondeveense musici die in wisselende samenstelling aan ‘Klassiek in de Janskerk’ meedoen, zijn de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: