Dynojet van der Meer eenvoudig naar finale Quakeltoernooi

Geplaatst op: 14 januari 2013

Op deze 3e heren voorronde avond mochten de volgende ploegen gaan uitmaken wie er in de finale uit gaat komen:

Dynojet van der Meer
KDO A1
Copa boys
Stift
KDO 2 zaal
Klaas Kleijn

De 1e wedstrijd meteen een kwakels onderonsje tussen Dynojet en KDO A1. De wedstrijd lijkt af te stevenen op een gelijkspel, als Michael Meijer uit de counter de 1-0 aantekent. KDO A1 probeert nog gelijk te komen, maar vlak voor tijd is het wederom uit een counter Dynojet dat scoort, 2-0. Daarna de Copa Boys tegen Stift. Copa boys afkomstig uit Gorinchem heeft een heel leuk team dat Stift geen kans geeft. Ze winnen overtuigend met 4-0. De laatste wedstrijd uit de 1e speelronde is KDO 2 zaal tegen Klaas Kleijn. KDO is duidelijk een maatje te groot voor Klaas Kleijn, en onder aanvoering van Maurice Bartels loopt KDO 2 zaal uit naar maar liefst 7-0.

Dit betekent dat na de 1e speelronde Dynojet, Copa Boys en KDO 2 zaal allemaal gewonnen hebben en aan de leiding gaan.

De 2e speelronde begint met Dynojet tegen Copa Boys. Een spannende wedstrijd waarin Copa Boys meer balbezit heeft, maar Dynojet de beste kansen krijgt uit de counter. Halverwege de wedstrijd komt Dynojet op 1-0 als Marcel Plasmeijer met een prachtig hakje Pieter van Rijn vrijspeelt, hij rondt koelbloedig af. Daarna claimt Copa boys een penalty als hun spits binnen de cirkel gehinderd wordt. Dynojet krijgt verschillende kansen om de score op te voeren, maar doet dat niet. 6 minuten voor tijd scoort Copa Boys de aansluitingstreffer. Een paar minuten voor tijd wordt het 2-1 voor Dynojet uit een counter, met vlak daarna zelfs de 3-1. Vlak voor de zoemer wordt het nog 3-2, maar de zege is voor Dynojet, dat daarmee zijn ambities duidelijk maakt. In de volgende wedstrijd mogen Stift en KDO 2 zaal aantreden. Als KDO 2 zaal in het spoor wil blijven Van Dynojet dan moet er gewonnen worden. In de praktijk blijkt dit vrij eenvoudig te lukken. Met vlot combinatievoetbal en messcherpe counters wordt Stift met 5-0 verslagen. De beloftes va KDO A1 moesten daarna afrekenen met Klaas Kleijn. In een leuke wedstrijd weet KDO A1 uit te lopen naar een 5-0 voorsprong, waarna Klaas Kleijn de eer nog weet te redden door de eindstand op 5-1 te bepalen.

Na de 2e speelrond dus nog maar 2 ploegen ongeslagen: Dynojet van der Meer en KDO 2 zaal.

De 3e speelronde begint met Dynojet tegen Stift. Dynojet heeft in deze wedstrijd moeite met het stug verdedigende Stift en het blijft lang 0-0. Na een mooie aanval over links is het Doron Borger die de winnende 1-0 maakt, waardoor Dynojet de 3 punten pakt. Hierna treden KDO A1 en KDO 2 zaal tegen elkaar aan. In de 1e minuut is het Menno Lingeman die bal van dichtbij hard in de korte hoek schiet: 1-0. Dit is toch wel een verassing tegen het ervaren KDO 2 zaal. Een paar minuten later is het zelfs 2-0 als Danny ten Hope vanaf links de bal in de kruising deponeert. KDO 2 zaal probeert deze onverwachte achterstand nog te repareren maar stuit keer op keer op een sterk en fel spelend KDO A1. Door deze overwinning maakt KDO A1 weer kans met 6 punten uit 3 wedstrijden. De 3e ronde wordt afgesloten met Copa Boys tegen Klaas Kleijn. Deze wedstrijd wordt gewonnen door Copa boys met 3-0.

Na de 3e ronde heeft alleen Dynojet de maximale score van 9 punten, gevolgd door KDO A1, Copa Boys en KDO 2 zaal met allen 6 punten.

De 4e speelronde begint met Dynojet tegen KDO 2. Na 3 minuten wordt het 1-0 uit een prima aanval afgerond door Maarten van Kessel. In een spannend duel gaat het spel op en neer en rijgen de kansen zich aan beide kanten aaneen. KDO 2 zaal met de altijd dreigende Maurice Bartels en Dynojet met spits Marcel Plasmeijer die het counteren nog niet verleerd is. Na knullig balverlies achterin van Dynojet en een rare klutsbal rolt de bal via een eigen speler zo het doel in. Deze 1-1 is verdiend, maar KDO 2 zaal schiet met deze uitslag niets op. Vervolgens wint Stift met 2-0 van Klaas Kleijn. In het duel tussen Copa boys en KDO A1 wordt niets weggegeven en op het scherpst van de snede gezaalvoetbald. KDO A1 laat ziet dat het behoorlijk wat talent heeft, KDO hoeft zich wat dat betreft de komende jaren geen zorgen te maken. Toch lukt het ze niet om Copa Boys te verslaan, met veel pech een goed keepende Copa Boys keeper krijgen ze de bal niet in het net. Copa Boys rond de paar kansjes die ze krijgen wel netjes af zodat het 2-0 wordt voor Copa Boys.

Met nog 1 speelronde te gaan, gaat Dynojet met 10 punten aan de leiding gevolgd door Copa Boys met 9 punten en KDO 2 zaal met 7 punten.

Dynojet mag het opnemen tegen Klaas Kleijn, bij een overwinning zijn ze zeker van de finale. Dynojet begint niet scherp aan deze wedstrijd en Klaas Kleijn komt zelfs op een 1-0 voorsprong. Deze achterstand wordt snel recht getrokken en 5 minuten later is het al 3-1 voor Dynojet. In de laatst minuten lopen ze zelfs uit naar 5-1. Door dit resultaat zijn ze niet meer te achterhalen door Copa Boys en KDO 2 zaal waardoor Dynojet de finale gaat spelen op 9 februari.

De voorlaatste wedstrijd tussen Copa Boys en KDO 2 zaal is niet meer van belang, maar is wel een leuke wedstrijd. Uiteindelijk trekt KDO 2 zaal met 4-1 aan het langste eind. Het toernooi wordt afgesloten met KDO A1 tegen Stift. Deze wedstrijd eindigt in een 3-2 overwinning voor de KDO jonkies.