Atlantis B1 start in 2013 goed en wint

Geplaatst op: 14 januari 2013

Het vorige jaar eindigde al goed voor Atlantis B1, want het team kreeg te horen dat ze één van de drie genomineerde ploegen zijn voor Sportploeg van het Jaar! Het begin van dit jaar staat voor de B1 in het teken van de return wedstrijden voor het zaalseizoen in de eerste klasse B-aspiranten. Als debutant had de ploeg als doelstelling om een nette top drie klassering neer te zetten, want het is immers het op één na hoogste niveau van Nederland. Aan die doelstelling voldoet de ploeg heel goed en ze hebben zelfs nog uitzicht op het kampioensschap, wat betekent dat ze mogelijk kunnen spelen voor het kampioenschap van Nederland.

Afgelopen zaterdag moest de ploeg aantreden tegen TZ Maartensdijk en daar had de door Roebeson expertises en taxaties gesponsorde ploeg de uitwedstrijd al gewonnen met 12-7. TZ is een vereniging die met al haar selectieteams op een hoog niveau spelen. De wedstrijd was door TZ opgenomen en bij het opstellen was gelijk duidelijk dat ze zich hadden aangepast aan de ploeg. In deze poule is het duidelijk dat je continu goed moet spelen, anders wordt dat gelijk afgestraft. Een belangrijke groei binnen Atlantis B1 is dat de ploeg altijd weet te scoren over veel schijven.

De start was gelijk goed en binnen een halve minuut stond het al 1-0 door een mooie beginbal. Maar de ploeg speelde wat onrustig en nog wat stroef na alle vrije dagen. De verdediging stond onder grote druk en het lukte TZ om op gelijke hoogte te komen. Daarna lukte het Atlantis om uit te lopen naar een 5-2 voorsprong. De onrust bleef echter en ook in de verdediging werden er wat onnodige fouten gemaakt. Het lukte de tegenstander om kort voor de rust terug te komen naar 6-6, maar het slotakkoord was voor Atlantis en ze gingen de rust in met 7-6 voorsprong.

De coaches benadrukten in de rust dat de B1 in de aanval de rust moesten houden, goed moesten blijven zoeken naar de juiste kansen en de ruimte blijven houden. Maar vooral verdedigend werden er te veel fouten gemaakt en onnodige kansen weggeven. Vooral omdat er vooraf al duidelijke afspraken gemaakt waren hierover, was dit een belangrijk aandachtspuntje.

Na de rust beleef het gelijk opgaan, maar de ploeg bleef continu voor staan. Bij 10-8 werd er weer een belangrijk gat van twee punten geslagen. De ploeg gaf deze voorsprong niet meer uit handen en maakte het verschil zelfs drie doelpunten. In de slotfase kregen er weer twee spelers uit de C1 speeltijd waarvan één zelf nog in de D zou mogen spelen. De eindstand werd uiteindelijk bereikt bij 13-11.

Met deze overwinning houdt Atlantis B1 druk op de koploper van de poule. Aan het einde van de dag kreeg de ploeg zelfs te horen dat deze verloren had, waardoor Atlantis weer slechts één punt minder heeft. Nu is het zaak dit vol te houden en door te zetten. Aanstaande zaterdag mag Atlantis weer naar Delft om aan te treden tegen Excelsior B1. De week erop kunt u ze weer aanmoedigen, want dan spelen ze weer thuis in sporthal de Phoenix aan de Hoofdweg. Wanneer u gaat naar de website www.kvatlantis.nl kunt u het speelschema zien. De ploeg zou het leuk vinden als u ze komt aanmoedigen.

Het vorige jaar eindigde al goed voor Atlantis B1, want het team kreeg te horen dat ze één van de drie genomineerde ploegen zijn voor Sportploeg van het Jaar! Het begin van dit jaar staat voor de B1 in het teken van de return wedstrijden voor het zaalseizoen in de … Lees meer »