Atlantis 1 begint het jaar met verlies

Geplaatst op: 14 januari 2013

In de eerste helft van het binnenseizoen wist Atlantis 1 bijna elke wedstrijd te winnen. Alleen de eerste wedstrijd van het binnenseizoen tegen SDO (H) 1 werd verloren. Met de koppositie in handen was het afgelopen zaterdag tijd om revanche te nemen op SDO. Na de jaarwisseling was Atlantis 1 weer compleet en hersteld van blessures uit het oude jaar. Ook deze thuiswedstrijd werd het eerste bijgestaan door een team van de week, deze week was dat de D2.

In de analyse voorafgaand aan de wedstrijd bleek dat SDO beschikte over aanvallend ingestelde heren en meer steunende dames. Aan de heren van Atlantis dus de taak om veel druk te geven voorin het vak en de actie naar binnen. De dames moesten de heren hierin ondersteunen door de aangeef eruit te halen en het duel onder de paal te winnen. Van tevoren was bekend dat SDO een goed georganiseerde en fysiek korfballende ploeg is. In de vorige wedstrijd werd Atlantis verrast door het fysieke spel van de tegenstander en keek voor rust al tegen een grote achterstand aan.

Deze zaterdag was Atlantis beter voorbereid op het fysieke spel van SDO, waardoor het in de eerste fase van de wedstrijd gelijk op ging tussen de beide ploegen. Het aanvallende spel van SDO zag er verzorgd uit en de juiste spelers werden uitgespeeld om een goal te maken. Atlantis had meer moeite met een goede aanval opzetten, waardoor het halverwege de eerste helft al niet meer mee kon scoren met de tegenstander. Atlantis ging dan ook opnieuw met een forse achterstand de rust in.

In de rust werd het team door trainer/coach Frits Bruijntjes toegesproken. Om de wedstrijd te kunnen winnen werden twee wissels uitgevoerd. Met iets meer lengte en een andere verdedigingstactiek ging de ploeg weer met frisse moed de kleedkamer uit. Kort na het eerste fluitsignaal dat de tweede helft in luidde kwam Atlantis nog een punt achter door slordige fouten in de verdediging. Ook in de tweede helft bleef SDO makkelijk scoren en goed verdedigen, waardoor Atlantis het lastig had aanvallend.

Aan het einde van de wedstrijd bleek dat Atlantis te weinig vechtlust had om de grote achterstand in te kunnen halen. De wedstrijd werd verloren met 10-15. Atlantis staat echter nog steeds op de eerste plaats in de competitie gedeeld met SDO en Gemini. Volgende week staat er opnieuw een leuke wedstrijd op het programma tegen Vlug en Vaardig in Amsterdam. Op 26 januari mag Atlantis weer in de eigen zaal aantreden tegen MIK.

In de eerste helft van het binnenseizoen wist Atlantis 1 bijna elke wedstrijd te winnen. Alleen de eerste wedstrijd van het binnenseizoen tegen SDO (H) 1 werd verloren. Met de koppositie in handen was het afgelopen zaterdag tijd om revanche te nemen op SDO. Na de jaarwisseling was Atlantis 1 … Lees meer »