Zwaarbevochten strijd Atalante H1

Geplaatst op: 14 januari 2013

Op woensdag 9 januari was het dan zover. De mannen van Atalante A-side H1 (2e) kwamen tegen de koploper VCH H1 te staan in de FBK-hal te Hoofddorp. Het was op voorhand een beladen wedstrijd aangezien dire mannen van Atalante bij VCH hebben gespeeld en daardoor gebrand om een goede prestatie af te leveren.

Na het wat mat inspelen aan beide zijden van het net werd de wedstrijd begonnen met Frans Roos, Iwan Hendriks, Bas van de Lubbe, Erik Verbruggen, Leroy Kuijper en Robert Hardeman in de basis. En niet te vergeten onze eigen pass-beest en stofzuiger Sven Pothuizen op de libero positie. De eerste bal werd geserveerd en de daarop volgende rally duurde en duurde en duurde.......... lang!!!! Als ik goed heb geteld is de bal 8 keer over het net gegaan en dat had nog meer kunnen worden als er geen andere 2e bal het veld in was gerold, waardoor er een dubbel fout ontstond en we weer van voor af aan moesten beginnen. Als dit een voorbode was voor de rest van de wedstrijd, dan kon dit nog wel eens een lange avond worden! Bij de 2e opslag ging het echter beter en werd dan ook meteen door de mannen van A-side Atalante gescoord. De kop was er af! We liepen naar een kleine twee punten voorsprong uit en die met goed solide spel niet meer uit handen gegeven, vooral met de service. De verdediging en de blokkering kregen het daardoor wat makkelijker en we liepen dan ook uit naar een 18-24 voorsprong. Tegen Amsterdam had VCH al 2 keer kunnen stunten en op deze stand toch nog de set kunnen winnen maar de groen-gelen lieten dat niet zomaar gebeuren. Twee punten werd VCH dan ook nog gegund: 20-25 winst. De eerste set was binnen en bood perspectief voor de rest van de wedstrijd.

De 2e set werd met de winnende basis gestart. Die set liep wat meer gelijk op. Dan stonden de mannen van A-side Atalante weer 1 puntje voor en dan weer de mannen van VCH 1 puntje voor. Er werd aan beide kanten goed aangevallen en de verdediging was regelmatig goed op orde bij beide teams. De eerste time-out werd dan ook pas op 17-18 genomen door de coach van VCH nadat wij 3 punten op rij scoorden. Na de time-out begon de A-side machine een beetje te haperen. De pass kwam niet meer goed bij verdeler Frans Roos aan, waardoor hij onze sterke middenaanval niet in stelling kon brengen. Na wat onnodige foutjes stond de Vinkeveense ploeg opeens 22-18 achter! Dat waren 5 punten op rij voor VCH. De daaropvolgende time-out van Jeroen Moolenaar mocht helaas niet baten. Deze set gingen we dan ook roemloos ten onder met 25-21 voor de thuisspelende ploeg.

VERSIE1 “Kennen Jullie dat gevoel dat je iets gedaan hebt voor ongeveer 40 minuten lang en je er dan naderhand er bijna niets meer van weet? Welnu dat heb ik nu van deze laatste twee sets! Het is maar goed dat ik de setstanden op papier mee heb gekregen anders zou ik die ook niet meer weten. Normaal kan ik een wedstrijd prima herinneren, maar in dit geval is daar bijna niets van over. Dus een zinnig woord over de laatste twee sets moeten jullie helaas tegoed houden... Ik weet alleen dat ik kapot was na de wedstrijd en dat we twee keer zeer spannend verloren hebben... Helaas zijn we daardoor niet dichter bij de koploper gekomen, sterker nog, zij staan nu 6 punten voor op en het gaat nu erg moeilijk worden om nog kampioen te worden. Dit wil niet zeggen dat wij er niet voor gaan natuurlijk!!! Als laatste wil ik Roos Aarsman en Annie Aarsman (ja, het zijn zussen) bedanken voor het afreizen naar Hoofddorp om ons aan te moedigen. BEDANKT!!!”

VERSIE2 Goed, jammer!!! Voor set 3 wisselden Jeroen Molenaar met Frans Roos. De rest bleef staan zoals de laatste set. In het derde bedrijf werd de strijd zo mogelijk nog feller, geen van twee teams deed voor elkaar onder. De Atalante mannen vocht zich een slag in de rondte en mooie spannende rally’s eindigden dan weer in het voordeel van VCH, dan weer voor de Vinkeveners. Het dubbeltje (of kwartje) kon de ene kant opvallen maar net zo goed de andere kant, qua knokken haalden de tegenstanders het onderste uit de kan en met een spannende eindstand 24-26 was het Hoofddorp dat de set-voorsprong naar zich toe trok.

De 4de set was wederom een zeer fanatieke spannende strijd. En dat ondanks de 1-2 achterstand in sets. Winst zat er zeker in en het gevecht ging voort. Met name twee Vinkeveense supporters Roos Aarsman en Annie Aarsman moedigden de mannen luidkeels aan en gilden om het hardst om de mannen naar een overwinning te schreeuwen. Van meet af aan gelijk op, op karakter, op conditie, op vechtlust, op inzicht, op het kampioenschap.. alles op alles.. Maar helaas was het wederom VCH dat met miniem verschil de set en wedstrijd naar zich toe trok, weer met 24-26! En dat geeft wel aan hoe de teams aan elkaar gewaagd waren. En wat een kater de mannen hebben opgelopen. De afstand met de koploper is nu vergroot naar 6 punten, en precies halverwege de competitie wordt dat weliswaar ietwat uitdagender maar zeker niet onhaalbaar! Bedankt voor alle support!! Vrijdag om 21:15 speelt de A-side ploeg in De Boei tegen de nr 4.

Op woensdag 9 januari was het dan zover. De mannen van Atalante A-side H1 (2e) kwamen tegen de koploper VCH H1 te staan in de FBK-hal te Hoofddorp. Het was op voorhand een beladen wedstrijd aangezien dire mannen van Atalante bij VCH hebben gespeeld en daardoor gebrand om een goede … Lees meer »