De Vinken 1 delft het onderspit

Geplaatst op: 14 januari 2013

Zaterdag 12 januari speelde het vlaggenschip van korfbalvereniging De Vinken tegen Oranje Nassau. Tegen de Amsterdammers werd in de thuiswedstrijd tot nu toe de enige overwinning behaald. Nu nam Oranje Nassau de hele wedstrijd de voorsprong, maar De Vinken liet zich niet uit het veld slaan. In de slotfase kwam De Vinken nog dichtbij tot een eindstand van 21-19.

Jelle Mul
Voor de tweede helft van het zaalseizoen heeft De Vinken de taak zichzelf vrij te stellen van degradatie. Oranje Nassau heeft één punt meer op de ranglijst, waardoor voor beide teams de druk hoog was om te winnen. In de aanval startten Mariska Meulstee, Melanie Kroon, Peter Kooijman en Gerwin Hazeleger. Verdedigend begonnen Annick Stokhof, Eva Hemelaar, Kelvin Hoogeboom en Rudy Oussoren.
Beide achttallen kwamen voortvarend uit de startblokken. Mariska‘s eerste schot was raak en wegtrekkende schoten van Kelvin leverden twee scores op. Ook Oranje Nassau wist drie maal te scoren. Hierna ging Peter Kooijman door zijn enkel en verliet hinkend en balend het veld.
Junioor Jelle Mul was zijn invaller en begon sterk met het onderscheppen van ballen in de afvang. Een aantal knullige uitspeelballen werden onderschept door de Amsterdammers en optimaal benut. Ook de vrije ballen waren bijna één op één bij Oranje Nassau. Zo keek De Vinken in de rust tegen een achterstand van 10-6.

Strijdend ten onder
Na rust volgde, na een Amsterdamse treffer, een prachtige diepte doorloopbal van Mariska. Nassau’s scoringspercentage lag hoog in deze fase, maar met de scores van Eva, Gerwin, Mariska en Melanie bleef het verschil op vijf. Even leek het gat te kleiner te worden met de vijfde treffer van Mariska, maar opnieuw twee scores gaven de Amsterdammers vleugels. Het pleit leek beslecht, want telkens lag het antwoord klaar op een Vinkeveense score.
Enkel de laatste vijf minuten waren voor ABN-Amro’ers . Mariska en de ingebrachte Emese Kroon scoorden van afstand en met een schitterende bal van Kelvin op Rudy werd een mooie kans gecreëerd. Een minuut later zag Kelvin zijn zesde treffer door de mand vallen en bracht het verschil tot twee. Met lange aanvallen van Oranje Nassau tikten de laatste seconden weg en kon De Vinken het niet spannender maken dan 21-19.

Volgende week speelt De Vinken 1 tegen Fluks 1 uit Noordwijk. De wedstrijd zal aanvangen om 14.50 uur in sporthal De Boei.

Zaterdag 12 januari speelde het vlaggenschip van korfbalvereniging De Vinken tegen Oranje Nassau. Tegen de Amsterdammers werd in de thuiswedstrijd tot nu toe de enige overwinning behaald. Nu nam Oranje Nassau de hele wedstrijd de voorsprong, maar De Vinken liet zich niet uit het veld slaan. In de slotfase kwam … Lees meer »