De Vinken B1 blijft winnen

Geplaatst op: 15 januari 2013

In de verdediging begonnen Mike Duikersloot, Melvin Jansen, Tiffany ten Den en Amber Nagtegaal. Het eerste aanvalsvak bestond uit Jerom Stokhof, Patrick Mur, Mirjam Oussoren en Romy Bras.

De Vinken kende een goede start, al snel kwam een 2-0 voorsprong op het scorebord. Romy Bras scoorde het eerste doelpunt uit een afvallende bal en kort daarna verzilverde Patrick Mur een verkregen strafworp. Atlantis wist terug te komen tot 2-2. Het maken van acties zonder bal zien de coaches van De Vinken graag vaker gebeuren, Romy Bras wist hieruit de 3-2 te scoren. Wederom wist Atlantis de achterstand goed te maken en daarmee werd de gelijk opgaande eerste helft beëindigd met een 3-3 stand.

In de rust herinnerden coaches Nicky Kroon en Marco Gijsen de Vinkenspelers vooral aan de gemaakte basisafspraken en het spelletje dat we graag willen spelen, daarvan was de eerste helft nog te weinig te zien. Dat werd goed opgepakt en de tweede helft werd een stuk makkelijker voor de Vinkeveners. Er waren zes verschillende doelpuntmakers te noteren in het laatste bedrijf.
In het tweede aanvalsvak scoorde Melvin Jansen van afstand, Tiffany ten Den scoorde een mooie doorloopbal en gaf de assist voor de wegtrekbal van Amber Nagtegaal. Amber scoorde nogmaals uit een doorloopbal aangegeven door Mike Duikersloot. Atlantis bleef hier en daar ook mee scoren en liet het gat niet groter worden dan 3 doelpunten. Het eerste aanvalsvak werkte vandaag goed voor elkaar, Patrick Mur en Jerom Stokhof waren sterk in de korfzone en de dames wisten veel kansen te creëren. Mirjam Oussoren en Romy Bras wisten beide te scoren van afstand en Jerom beloonde zijn eigen steunende werk met een goed gemikt afstandsschot. De eindstand was 10-7.

De Vinken speelde nog zeker geen perfecte wedstrijd, maar het belangrijkste zijn de kleine persoonlijke verbeteringen die te zien waren. Hopelijk kan de ploeg dit meenemen naar de rest van het seizoen. In de resterende vijf wedstrijden speelt de hele top drie nog tegen elkaar en zo blijft het spannend aan kop.

Zaterdag 13 januari 2013, De Vinken B1 speelde de eerste wedstrijd van 2013 in de Boei tegen Atlantis B2 uit Mijdrecht. Eerdere ontmoetingen van dit seizoen tussen beide teams resulteerde in twee overwinningen voor de Vinkeveners, een derde was nodig voor De Vinken om bovenin mee te blijven doen. In … Lees meer »