Overtuigende zege De Vinken D1

Geplaatst op: 21 januari 2013

Het talentvolle De Vinken D1 laat er in haar poule geen gras over groeien. Zonder puntverlies trad het aan tegen één van de laatst overgebleven concurrenten, EKVA D2. Deze ploeg uit Almere maakte het De Vinken in de eerste ontmoeting behoorlijk moeilijk. Desondanks trokken de Vinkeveners destijds, na een matige eerste helft, met 8-13 aan het langste eind.

De ploeg van coach Ingrid Hagenaars was er op gebrand om het zichzelf dit keer niet zo moeilijk te maken. De openingsfase was veelbelovend. Ondanks het feit dat de startbal, iets waar de ploeg patent op heeft, niet lukte stond de ploeg binnen een paar minuten op een 2-0 voorsprong. De aanval met Zoë van Dasler, Femke Vousten, Tom Vis en Joran Polhuijs liet de bal snel rondgaan en de kansen stapelden zich op. De verdediging had het niet echt moeilijk en de enkele keren dat EKVA gevaarlijk dreigde te worden loste de ploeg dat goed op. Halverwege de eerste helft stond het dan al 4-0 (Tom Vis 2x, Zoë van Dasler 2x). De tweede aanval met Finn Kroon, Ravi Brockhoff, Max de Haan, en Meike Rijdes deed niet voor het eerste aanvalsvak onder. Hoewel enkele mooi diepteballen werden gemist, kwam de ploeg na een mooie wegtrekbal van Ravi Brockhoff op 5-0. Nadat Finn Kroon een zelfverkregen strafworp had benut werd het even wat rustiger aan het doelpuntenfront. Het vizier stond zogezegd wat minder scherp, want kansen waren er zat. Na een fraaie onderschepping van Finn Kroon bedacht hij zich geen moment en gooide de bal fraai op de wegsprintende Ravi Brockhoff. Een mooie 7-0 was het resultaat. Dat EKVA vlak voor rust nog iets terug deed (7-1), mocht de pret niet drukken. De strijd was gestreden. Daarvoor was het krachtsverschil te groot.

In de tweede helft was het spelbeeld desondanks wel iets anders. De ploegen waren meer aan elkaar gewaagd. Of het nu kwam door het beter verdedigen van EKVA of het nonchalante spel van de thuisploeg, feit was wel dat De Vinken moeilijk tot scoren kwam. Na tien minuten doorbrak Zoë van Dasler met een mooie doorloopbal de ban 8-1. En als er één schot door de mand valt, dan ........... volgen er meer. Twee fraaie treffers van Femke Vousten zorgden voor de 9-1 en 10-1. Maar toen was de koek op. Ondanks enkele aardige kansen van met name Saskia van der Vliet (ingevallen voor Meike Rijdes) wist De Vinken D1 niet meer tot scoren te komen. En aangezien ook EKVA niet meer gevaarlijk werd, bleef het 10-1.

Zodoende wederom een mooie overwinning voor De Vinken D1 dat afstevent op een kampioenschap. Met nog 4 wedstrijden te gaan staat de ploeg 5 punten voor en dus kan het eigenlijk niet meer misgaan. Voor de ploeg is er natuurlijk nog wel de uitdaging om ongeslagen kampioen te worden.

Het talentvolle De Vinken D1 laat er in haar poule geen gras over groeien. Zonder puntverlies trad het aan tegen één van de laatst overgebleven concurrenten, EKVA D2. Deze ploeg uit Almere maakte het De Vinken in de eerste ontmoeting behoorlijk moeilijk. Desondanks trokken de Vinkeveners destijds, na een matige … Lees meer »