Opnieuw fraaie winst voor De Vinken B1

Geplaatst op: 21 januari 2013

Zaterdag 19 januari 2013 – De titel van het vorige wedstrijdverslag kon blijven staan, het gaat De Vinken B1 goed af in de zaal. Vorige week werd thuis gewonnen van Atlantis, deze week werd met 1-13 de grootste overwinning van het seizoen geboekt tegen Meervogels B3 in Zoetermeer. Een goede generale repetitie voor één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen: volgende week thuis tegen de nummer 3, het Linschotense Luno B1.

Opstelling
In de verdediging van het door ‘De Bron’ gesponsorde aspirantenteam begonnen Mike Duikersloot, Melvin Jansen, Tiffany ten Den en Amber Nagtegaal. Het eerste aanvalsvak bestond uit Jerom Stokhof, Patrick Mur, Mirjam Oussoren en Romy Bras. Levi Kroon en Melissa van Vliet waren de reserves. De verdediging had de opdracht zo lang mogelijk ‘de nul’ te houden aangezien Meervogels vooral moeite heeft met zelf scoren. Al met al wilden De Vinken eens een hele wedstrijd domineren, in plaats van het na rust kalm uit te spelen. Bovendien was er met een doelverschil van 15 of meer taart beloofd door coach Jasper van Peursem, die helaas zelf niet aanwezig kon zijn.

Meervogels startte met een enorme strijdlust, aangevoerd door fanatieke coaches. De Vinken had daar de eerste vijf tot tien minuten toch wel enige last van. Dat was onnodig, maar ook van korte duur. Doelpunten maken wil de aspiraties van een tegenstander nog wel eens de kop in drukken en dat deden de Vinkeveners, men kwam in korte tijd op een 0-3 voorsprong. Vervolgens scoorde Meervogels nog wel hun enige doelpunt van de wedstrijd, maar voor rust liep De Vinken steeds verder uit. Met een 1-8 voorsprong werd tevreden de kleedkamer bezocht.

Zelfvertrouwen
Zoals aangekondigd wilden De Vinken nu de tweede helft eens goed doorpakken, geen doelpunten meer tegen krijgen en zelf door blijven scoren. Dat lukte allemaal, bijna alle spelers en speelsters kwamen weer aan scoren toe en de Vinkeveners incasseerden zelf geen tegendoelpunt meer. Coach Marco Gijsen kon gerust het laatste kwartier afreizen om zelf te spelen in het derde. Invallers Levi Kroon en Melissa van Vliet mochten ook nog tien minuten meedoen op de plek van de personen, die het laatst gescoord hadden. Mike Duikersloot en Mirjam Oussoren waren de slachtoffers. De wedstrijd eindigde in een overtuigende 1-13 winst voor De Vinken. De tegenstand was misschien niet groots, maar De Vinken B1 gaat in ieder geval met een goed gevoel en zelfvertrouwen richting huis.

De volgende wedstrijd van de B1 is thuis in Vinkeveen tegen achtervolger Luno B1. Bij winst maakt het team van Jasper van Peursem, Nicky Kroon en Marco Gijsen een goede kans op het kampioenschap. Ze hopen en rekenen dus op voldoende steun vanaf de tribunes! De wedstrijd begint 26 januari om 14.15uur.

Zaterdag 19 januari 2013 – De titel van het vorige wedstrijdverslag kon blijven staan, het gaat De Vinken B1 goed af in de zaal. Vorige week werd thuis gewonnen van Atlantis, deze week werd met 1-13 de grootste overwinning van het seizoen geboekt tegen Meervogels B3 in Zoetermeer. Een goede … Lees meer »