Afsluiting cyclocross seizoen UWTC met NK jeugd

Geplaatst op: 28 januari 2013

Toen Lorena Wiebes op 26 januari aankwam in Moergestel begon het te sneeuwen, waardoor de omgeving en uiteraard het parcours er prachtig uitzag. Door de organisatie was het parcours sneeuwvrij gemaakt. Na een paar rondjes warm gefietst te hebben, was om 15.00 uur de start van de dames cat. 6 waarvan er 20 mee deden. Bij de startopstelling stond Lorena achteraan, en wist zich op het eerste rechte stuk naar een 10e plek te fietsen. Deze positie bleef ze tot aan de derde ronde vasthouden, daarna wist ze zich bij het beklimmen van de trap naar de 9e positie te verplaatsen. Na een val wist Lorena toch deze positie vast te blijven houden en liep zelfs weer wat in op de rest. Ze finishte op een nette 9e plek, wetende dat dit pas de tweede nationale wedstrijd was voor haar. Lorena vond het een leuk parcours om te fietsen, en het was een leuke ervaring om aan het NK mee te doen.

Koppelcross Hilversum
Op zondag 27 januari werd de Nessercross afgelast ivm gladheid door de invallende dooi. De regen maakte van de sneeuwresten net een ijsbaan. De koppelcross in Hilversum ging echter 'gewoon' door. Gerard en Bart de Veer hadden zich voor UWTC als 40+/40- koppel ingeschreven. Van de 40 ingeschreven koppels gingen er uiteindelijk maar 29 van start. En glad was het zeker, veel valpartijen tijdens de wedstrijd. Maar gelukkig, behalve blauwe plekken, zonder nare gevolgen. Gerard en Bart streden lang mee om de 12-14 plaats. Maar nadat Gerard in één ronde wel 3x bodemonderzoek had gedaan eindigde ze uiteindelijk op de 17e plek, van het sterren fietsen op ijs spektakel.
Op 10 februari staat de openingsrit van het wegseizoen alweer op het programma. Meer informatie vindt u op www.uwtc.nl/wielren

Toen Lorena Wiebes op 26 januari aankwam in Moergestel begon het te sneeuwen, waardoor de omgeving en uiteraard het parcours er prachtig uitzag. Door de organisatie was het parcours sneeuwvrij gemaakt. Na een paar rondjes warm gefietst te hebben, was om 15.00 uur de start van de dames cat. 6 … Lees meer »