Strijdlustig Atlantis 4 redt het net niet

Geplaatst op: 4 februari 2013

Afgelopen zaterdag 2 februari speelde het door Florist gesponsorde Atlantis 4 een thuiswedstrijd tegen Roda 4. De uitwedstrijd had Atlantis met 6-8 gewonnen, maar het was een zware wedstrijd geweest. Iedereen was er dan ook op voorbereid dat het weer erg spannend zou gaan worden en voor iedere doelpunt geknokt moest worden. En knokken is wat Atlantis gedaan heeft. Het mocht echter niet baten: de wedstrijd ging verloren met 12-13.

De Atlantis/Florist combinatie begon dit weekend met Sjors Warmer, Kariem Khalifa, Manon van Scheppingen en Ilona Pauw in de aanval. De verdediging werd gevormd door Niels Reurings, Thomas Bogaard, Saskia Kraan en Christa Zeldenthuis. Zowel Atlantis als Roda ging fel van start. Beide teams speelden vlotte aanvallen en verdedigend werd alles goed dicht gehouden. Hierdoor was het lastig om goede kansen te vinden. Uiteindelijk was het Roda die het openingsdoelpunt op het scorebord zette. Atlantis liet zich echter niet kennen en maakte al snel de 1-1, welke al snel gevolgd werd door de 2-1. Het grote stuivertjewisselen was begonnen. Voortdurend kwam één van de twee ploegen op voorsprong, maar wist de andere partij de stand weer gelijk te trekken. Schoten, korte kansen, strafworpen... alles passeerde de revue. Uiteindelijk werd er gerust met een stand van 5-6 in het voordeel van Roda.

In de rust benadrukte coach Mark Goverse dat Atlantis vooral de rust moest bewaren. Er werd af en toe wat slordig gespeeld, waardoor ballen niet goed aankwamen of in de handen van de tegenstander belandden. Verder moest er aangevallen worden om te scoren, niet enkel om het aanvallen. Verdedigend ging het goed, maar soms was er iets meer scherpte nodig. Dit was een wedstrijd die Atlantis 4 kon winnen.

Voordat de tweede helft begon kwamen Maarten van Diemen, Lisanne Reurings en Nancy Kroese het veld in voor respectievelijk Niels, Manon en Christa. Ondanks dat er in de rust verteld was dat scherpte in de verdediging een belangrijk aandachtspunt was, ontbrak deze toch in het begin van de tweede helft. Roda kreeg teveel kansen en maakte deze genadeloos af. Atlantis keek ineens tegen een achterstand van 5-10 aan. De ploeg liet zich echter niet kennen en zette alles op alles om weer terug in de wedstrijd te komen. Met een tweetal schoten en een korte kans kropen ze dichterbij tot 8-10. Helaas liet het jonge Mijdrechtse team het daarna weer een beetje uit handen glippen en liep Roda uit naar 8-12. Een nieuwe inhaalslag werd ingezet en Atlantis kwam bijna langszij: 11-12. Met nog slechts een paar minuten te spelen zette Roda nog de 11-13 en Atlantis de 12-13 op het scorebord. Tot op de laatste seconde knokte Atlantis om in elk geval nog een punt in Mijdrecht te houden, maar helaas kwam het eindsignaal te vroeg.

Atlantis 4 is ietwat teleurgesteld dat het vechten niet heeft mogen baten, maar weet ook aan welke punten de komende tijd gewerkt moet gaan worden om de volgende wedstrijden wel in winst om te zetten. Volgende week, in de uitwedstrijd tegen Asonia 1 in Andijk, zal het door Florist gesponsorde Atlantis 4 weer haar beste beentje voor zetten.

Afgelopen zaterdag 2 februari speelde het door Florist gesponsorde Atlantis 4 een thuiswedstrijd tegen Roda 4. De uitwedstrijd had Atlantis met 6-8 gewonnen, maar het was een zware wedstrijd geweest. Iedereen was er dan ook op voorbereid dat het weer erg spannend zou gaan worden en voor iedere doelpunt geknokt … Lees meer »