Atlantis B1 recht zijn rug en wint weer

Geplaatst op: 4 februari 2013

Afgelopen zaterdag ging de B1 van korfbalvereniging Atlantis op weg naar Rijswijk. De door Roebeson expertises en taxaties gesponsorde ploeg moest aantreden tegen de plaatselijke ploeg, Refleks B1.

De eerdere ontmoeting in eigen huis was door Atlantis gewonnen, maar er zijn geen slechte ploegen in deze poule en dus moet de Mijdrechtse formatie iedere week laten zien wat ze in huis heeft. Door het verlies van vorige week had de ploeg één opdracht; winnen om volle druk te houden op de concurrent voor het kampioenschap.

De ploeg moest aanvankelijk wennen aan de hal, aangezien het een sporthal is met twee speelvelden en dus twee wedstrijden gelijktijdig naast elkaar. Het begin van de wedstrijd was voor de Atlantis B1, alleen werden de kansen niet afgemaakt. Hierdoor maakte de tegenstander het eerste doelpunt van de wedstrijd via een afstandschot. Maar daarna maakte de bezoekende ploeg de kansen wel af en werd er via twee mooie doorloopballen de voorsprong gepakt.

Desondanks bleef Atlantis eigenlijk de hele wedstrijd moeite houden met het afmaken van de kansen, ook de schoten vielen net niet. Maar de ploeg kwam toch op het belangrijke gat van twee punten. Uiteindelijk werd in de rust de kleedkamer opgezocht met een voorsprong van 4-5 wat qua gescoorde doelpunten niet het normale niveau van de ploeg is.

In de rust benadrukte de coaches dat de ploeg de rust moest houden in de aanval want de kansen waren er wel. Echter, het afmaken dat moest echt beter. Ook gaven ze aan dat de ploeg minimaal met 4-10 voor had moeten staan qua gemiste kansen. Schoten moesten dichterbij worden gezocht, ondanks dat het een fysieke strijd was. De tegenstander probeerde alles want zij had de punten hard nodig voor handhaving in de eerste klasse.

Maar de tweede helft ging voor de door Roebeson expertises en taxaties gesponsorde ploeg verder zoals de eerste helft ging. Weer werden veel kansen gemist, waar wel de kanttekening bij gemaakt moet worden dat er voor veel voorafgaande overtredingen van de tegenstander niet werd gefloten.

Maar de ploeg liet zien terecht om het kampioenschap te spelen, bij 7-7 sloeg de ploeg weer het belangrijke gat van twee punten. Nadat de ploeg zelfs uitliep naar 7-10, was het laatste woord aan de tegenstander en werd de eindstand van 8-10 bereikt.

Voor de Mijdrechtse ploeg was het een moeizaam duel maar de belangrijke punten gingen wel mee naar huis. Hoe belangrijk deze punten waren bleek later op de dag; de concurrent verloor en dus heeft Atlantis B1 de kansen op het kampioenschap weer volledig in eigen hand.

Aanstaande zaterdag speelt de ploeg in Waddixveen tegen Korbis om 15:00uur in sporthal de Dreef. Winnaar van dit duel zet een hele belangrijke stap naar het kampioenschap in de eerste klasse. Kampioenschap betekent ook deelname aan het Nederlands kampioenschap en kans op promotie naar de Hoofdklasse. Wanneer u meer wil weten kijkt u a.u.b. op www.kvatlantis.nl of houd de twitteraccount van kvAtlantis goed in de gaten. De ploeg ( sportploeg van het jaar ) zou het heel fijn vinden als u ze komt aanmoedigen.

Afgelopen zaterdag ging de B1 van korfbalvereniging Atlantis op weg naar Rijswijk. De door Roebeson expertises en taxaties gesponsorde ploeg moest aantreden tegen de plaatselijke ploeg, Refleks B1. De eerdere ontmoeting in eigen huis was door Atlantis gewonnen, maar er zijn geen slechte ploegen in deze poule en dus moet … Lees meer »