Weer een ruime overwinning voor Atlantis 1

Geplaatst op: 4 februari 2013

Zaterdag 2 februari stond de wedstrijd Amsterdam 1 – Atlantis 1 op het programma. Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 reisde naar Amsterdam met als doel de volle twee punten te pakken en deze mee terug te nemen naar Mijdrecht. Dit lukte! Weer een ruime overwinning voor Atlantis, een 6-20 winst.

Koploper Atlantis 1 begon matig aan het nieuwe jaar, er werd verloren tegen SDO Hillegom. Gelukkig heeft het team zich hierna herpakt en zijn zij bezig aan een mooie reeks overwinningen. Een 6-22 winst tegen Vlug en Vaardig en een 24-10 overwinning tegen MIK. Belangrijk was om ook tegen Amsterdam een mooie overwinning te boeken, om zelfvertrouwen te kweken voor de belangrijke laatste wedstrijden van het seizoen en verder te strijden voor het kampioensschap.

Amsterdam 1, het studententeam uit onze hoofdstad, werd vooraf gezien als een goede tegenstander. In de vorige ontmoeting hadden de Mijdrechtenaren veel moeite met deze tegenstander, maar werd er wel nipt gewonnen. Amsterdam heeft weliswaar een stuk minder competitiepunten dan Atlantis, maar van onderschatting mocht zeker geen sprake zijn. De dames en heren van de Rabobankselectie hebben daarom doordeweeks erg hard getraind om zich goed voor de bereiden op de brede selectie van Amsterdam.

De wedstrijd begon iets later dan gepland, omdat de scheidsrechter in de verkeerde sporthal stond. Het was dus een uitdaging om geen scherpte te verliezen en goed te starten aan de wedstrijd. Dit deed Atlantis uitstekend en begon ijzersterk. Na een 0-9 voorspong van Atlantis konden de Amsterdammers na 24 minuten pas voor het eerst antwoord geven, wat resulteerde en een 1-9 op het scorebord. De voorsprong werd vastgehouden en beide ploegen gingen rusten met een 3-11 tussenstand in het voordeel van het team uit Mijdrecht.

In de rust werd aangestipt dat er niet verslapt mocht worden. Amsterdam mocht niet dichterbij komen en de voorsprong moest zelfs worden uitgebreid.

De tweede helft ging Atlantis weer verder met het benutten van kansen en er werden veel mooie goals gemaakt. Ook voor het meegereisde publiek was het een mooie wedstrijd om naar te kijken. De studenten lieten zich vooral in de tweede helft uit het veld slaan door beslissingen van de scheidsrechter. Atlantis liet zich hier niet in meeslepen en bleef koelbloedig profiteren van de fouten van de Amsterdammers, wat resulteerde in een 6-20 eindstand.

Er kon worden teruggekeken op een mooie overwinning, als resultaat van een erg sterke start van de wedstrijd. Er wordt deze week weer hard getraind om ook de volgende wedstrijden met dezelfde overtuiging te winnen.

Volgende week speelt Atlantis 1 uit in Weesp tegen Argus 1 om 19.50 uur. De volgende thuiswedstrijd is op 2 maart om 15.40 uur in sporthal de Phoenix te Mijdrecht. Het eerste team neemt het dan op tegen Reeuwwijk 1, komt allen kijken!

Zaterdag 2 februari stond de wedstrijd Amsterdam 1 – Atlantis 1 op het programma. Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 reisde naar Amsterdam met als doel de volle twee punten te pakken en deze mee terug te nemen naar Mijdrecht. Dit lukte! Weer een ruime overwinning voor Atlantis, een 6-20 … Lees meer »