Winst voor de Vinken

Geplaatst op: 4 februari 2013

Het door blessures geplaagde vlaggenschip van De Vinken had sinds 10 november het zoet der overwinning niet meer mogen smaken. Afgelopen zaterdag kon de ABN-AMRO formatie in de thuiswedstrijd tegen mededegradatiekandidaat ZKC eindelijk weer eens zegevieren. Na een 7-6 ruststand werden de bezoekers met een 14-12 nederlaag terug naar Zaandam gestuurd.

Na een uiterst succesvolle eerste helft van de veldcompetitie moest trainer-coach Johan Kroon toezien dat al in de voorbereiding op de zaal vaste kracht Peter Koeleman ernstig geblesseerd raakte. Koeleman speelt het hele seizoen niet meer. De laatste paar weken moet De Vinken 1 het ook nog doen zonder Annick Stokhof. Het is overigens bijzonder geruststellend voor de Vinkeveense aanhang, dat de vervangende spelers en speelsters bijzonder goed voldoen. Zo ook afgelopen zaterdag.

Gelijk op
De Vinken begon de wedstrijd met Melanie Kroon, Mariska Meulstee, Gerwin Hazeleger en aanvoerder Peter Kooijman in de aanval. Juniore Emese Kroon begon in de verdediging naast Eva Hemelaar, Kelvin Hoogeboom en Rudy Oussoren. Johan Kroon werd op de bank vergezeld door verzorger Ron van Vliet.

Na een eerste tegendoelpunt, ZKC mocht vanaf de stip de score openen, hadden de bezoekers het eerste deel van de wedstrijd een licht overwicht. Nadat Mariska Meulstee van afstand nivelleerde, knalde Zaandam zich naar 1-2. De uitstekend invallende Emese Kroon verschalkte op sluwe wijze haar tegenstandster, maar toch zou ZKC nog eenmaal het voortouw nemen.

Mariska Meulstee speelde op de doorloopbal en haar tweede treffer was de aanloop naar een doeltreffender speelstijl van de Vinkeveners. Vinken’s topscorer van dit seizoen, Kelvin Hoogeboom, knalde zijn zesendertigste zaaldoelpunt door het gele plastic en na een nieuwe gelijkmaker voor Zaandam was ook Mariska Meulstee van afstand weer succesvol: 5-4.

Weer kwam ZKC gelijk, maar nog voor rust waren enkele acties van Ruud Oussoren voldoende voor het eerste gaatje. Eerst werd Oussoren onreglementair afgestopt, zodat Hoogeboom vanaf de stip 6-5 kon laten noteren. Rudy zelf wist van afstand de 7-5 te bewerkstelligen. Op slag van rust mocht ZKC eveneens een strafworp verzilveren, zodat met een 7-6 ruststand de kleedkamers werden opgezocht.

Overwicht
In de tweede helft kon de thuisploeg duidelijk het verschil maken. Mariska Meulstee zette de toon door direct na rust haar vierde treffer te realiseren. Weliswaar kwam Zaandam nog eenmaal op gelijke hoogte, maar de in de rebound uitstekend opererende Gerwin Hazeleger was zelf ook van afstand succesvol. Een flitsende doorloopbal van de geroutineerde Meulstee tilde de voorsprong weer naar twee doelpunten verschil: 10-8.

Nadat Rudy Oussoren het verschil naar drie doelpunten had gebracht waren de bezoekers gebroken. De voorsprong werd nu niet meer uit handen gegeven. Op 11-9 was het Peter Kooijman die een ouderwetse bliksemactie omzette in een fraaie treffer. Op 12-10 kwam Stefan Oussoren naast broer Ruud in de aanval op de plaats van Kelvin Hoogeboom. Dat ook Stefan beschikt over een scherp vizier bleek wel uit de 13-10 die de jongste Oussoren als debuuttreffer in de hoofdmacht liet aantekenen.

Nog heel even maakte ZKC de wedstrijd spannend. De bezoekers kropen gevaarlijk dichtbij, maar op 13-12 gaven het uitstekende verdedigen van met name Eva Hemelaar en de door Melanie Kroon uitgedeelde nekslag via een doorloopbal de doorslag om beide wedstrijdpunten in Vinkeveen te houden.

Door deze winstpartij nestelt De Vinken zich naast ZKC op de zevende plaats. Een hele kleine kans op lijfsbehoud doet zich nu weer voor. Komende zaterdag speelt De Vinken thuis tegen nummer 5 Pernix, daarna volgt nog de uitwedstrijd tegen nummer 4 Ondo. Beide wedstrijden moeten gewonnen worden om, als de concurrenten blijven verliezen, naar de veilige zesde plaats te stijgen. Het lijkt een onhaalbaar scenario.

Op de foto:
Achterste rij vlnr: verzorger Ron van Vliet, Mariska Meulstee, Melanie Kroon, Eva Hemelaar en Annick Stokhof.
Voorste rijd vlnr: Gerwin Hazeleger, Rudy Oussoren, Kelvin Hoogeboom, Peter Kooijman en trainer-coach Johan Kroon.

Het door blessures geplaagde vlaggenschip van De Vinken had sinds 10 november het zoet der overwinning niet meer mogen smaken. Afgelopen zaterdag kon de ABN-AMRO formatie in de thuiswedstrijd tegen mededegradatiekandidaat ZKC eindelijk weer eens zegevieren. Na een 7-6 ruststand werden de bezoekers met een 14-12 nederlaag terug naar Zaandam … Lees meer »