Slechte beurt in Leidschendam voor Argon

Geplaatst op: 4 februari 2013

De uitwedstrijd tegen RKAVV uit Leidschendam is in veel opzichten een kopie geworden van de ontmoeting in Mijdrecht eerder dit seizoen. De wedstrijd was van een tegenvallend niveau, de tegendoelpunten vielen op een bepaald ongelukkige manier en we eindigden ook dit keer met een man minder, in blessuretijd kreeg Patrick Lokken de rode kaart voorgeschoteld.

De start was nog hoopgevend, want al na drie minuten was er een scoringsmogelijkheid voor Joey van Ede, maar zijn doeltreffende inzet werd door de scheidsrechter geannuleerd, omdat hij juist daarvoor voor een overtreding op Houssain el Zeryouh had gefloten. De herkansing uit de vrije trap werd door Joey van Ede hard ingeschoten, maar doelman Jansen wist er nu wel de vuisten achter te krijgen.

Na een klein kwartier zakte Argon meer en meer terug en kwam de thuisploeg wat meer uit de schulp. Maar tot kansen leidde het spel aan beide zijden eigenlijk niet, tot na ruim een half uur een uitbraak over de rechtervleugel een schot van Verhagen opleverde. Doelman Romero Antonioli kon de inzet niet klemvast verwerken en in twee instanties slaagde van der Dussen er in, da bal via het lichaam van de doelman toch over de lijn te werken voor de openingstreffer, 1-0.

Na rust wilde Argon met steun van de wind trachten orde op zaken te zetten, maar eer aan die goede bedoelingen begonnen kon worden, was de stand al 2-0 voor de thuisploeg. Een harde voorzet van de linkervleugel ketste tegen het lichaam van Chiel Kok en zonder er iets tegen te kunnen doen, stuitte de bal in het eigen doel lang Romero Antonioli. Al snel hierna veranderde trainer Alain Hijman van opstelling en systeem, hij bracht twee wissels en ging achterin een op een spelen om te redden, wat er te redden viel. Maar het bleek een middag te worden, waarin niets mee wilde zitten. Zo trof Jorn van Lunteren na ruim een uur spelen de lat na een hoekschop van Joey van Ede en zag de scheidsrechter in een soort scrum situatie voor het doel van de thuisploeg geen overtreding in het naar de grond gaan van invaller Jocelino de Sa. Ook moest Robin Muller van Moppes in deze fase met een spierblessure naar de kant, zodat met Yassin Ouhadou de laatste wissel al ingebracht moest worden.

Toch werd het in het laatste kwartier van de wedstrijd nog spannend, want nadat Houssain el Zeryouh bij een eerste schot de doelman nog redding zag brengen, slaagde de linkerspits er na 76 minuten wel in, om de bal na een afgeslagen hoekschop in een vol strafschopgebied in de verste hoek te mikken voor de 2-1.

De thuisploeg gokte nu meer en meer op een counter, maar meer dan een gevaarlijk voor het doel gekopte bal leverde dit niet op. Het alles of niets spelletje van Argon leverde nog wel hectische situaties op voor het doel van keeper Jansen, die eerst een schot van Jorn van Lunteren onschadelijk wist te maken en in minuut 90 een inzet van Houssain el Zeryouh tot hoekschop wist te verwerken. Uit de daaropvolgende corner ontstond een opstootje, wat de scheidsrechter er na enige bedenktijd toe deed besluiten, om de doelman een gele kaart te geven en Patrick Lokken het rode karton voor te houden. In ondertal werd nog getracht, toch nog een puntje mee te nemen naar Mijdrecht, maar de allerlaatste kopbal van Jorn van Lunteren werd door Jansen knap uit de benedenhoek getikt, waardoor voor de tweede keer dit seizoen de punten aan RKAVV moesten worden gelaten. Teleurstellend was de beste omschrijving voor wedstrijd, resultaat en weer deze middag.

De uitwedstrijd tegen RKAVV uit Leidschendam is in veel opzichten een kopie geworden van de ontmoeting in Mijdrecht eerder dit seizoen. De wedstrijd was van een tegenvallend niveau, de tegendoelpunten vielen op een bepaald ongelukkige manier en we eindigden ook dit keer met een man minder, in blessuretijd kreeg Patrick … Lees meer »