Onmachtig KDO leidt terechte nederlaag in streekderby

Geplaatst op: 4 februari 2013

Na een wekenlange winterstop stond hervatte KDO 1 afgelopen zondag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Legmeervogels. In de uitwedstrijd eerder dit seizoen wisten de Uithoornaars met 2-0 te winnen. Trainer Raymond de Jong kon deze middag niet beschikken over de geschorste Michael Meijer (vier wedstrijden na zijn rode kaart tegen Seastum) en de herstellende Doron Borger en Erik Verbruggen. Hierdoor startte onder andere Frank Hogerwerf en Robin Vaneman in de basis bij de Kwakelaars.

In het eerste half uur van de wedstrijd hadden beide ploegen moeite met de harde wind, waardoor er een onzorgvuldige partij ontspon. Er werd matig gevoetbald door beide teams, waarbij wellicht de zenuwen parten speelden bij zowel KDO als Legmeervogels. De Uithoornaars hadden meer balbezit, terwijl de Kwakelaars niet konden profiteren van de wind in de rug. Na een stevig duel tussen doelman Peter Onderwater en de Uithoornse aanvoerder Stefan van Grieken in de 25e minuut, ontvingen beide spelers een gele kaart. Niet geheel tegen de verhouding in was het Legmeervogels die in de 38e minuut op voorsprong wist te komen. Via een lage voorzet vanaf rechts, wist de Uithoornse verdediger Dennis Rijnbeek bij de tweede paal de bal knap binnen te schieten, 0-1, waarmee ook de rust werd bereikt.

In de tweede helft was het al snel duidelijk dat KDO het erg moeilijk zou gaan krijgen met de wind en de regen vol in het gezicht. In de 55e minuut ontsnapten de Kwakelaars aan de 0-2. Een vrije trap vanaf rechts belandde op de lat, waarna er hectische momenten ontstonden voor het doel van Peter Onderwater. Gelukkig ging de bal er niet in en kwam KDO goed weg. Vijf minuten later vond het
duel van de wedstrijd plaats tussen aanvaller Laurens van de Grift en doelman Peter Onderwater. Beide spelers gingen vol voor de bal, waarbij de Uithoornse voorhoedespeler zich erg makkelijk liet vallen over de uistekende hand van Peter in het zestienmetergebied. De scheidsrechter zag een overtreding in de schwalbe van Laurens, waardoor Legmeervogels een penalty in de schoot geworpen kreeg. Voor Peter betekende dit tot overmaat van ramp zijn tweede gele kaart, waardoor hij voortijdig naar de kant moest gaan. KDO 2-keeper Tim ten Brink kwam het veld in en Ferdi Rademaker moest zich noodgedwongen ook gaan douchen. Legmeervogels benutte dit buitenkansje, waardoor het 0-2 werd. In het restant van de tweede helft had KDO niks meer in te brengen en was het zaak om de nederlaag niet te groot te laten uitvallen. Uiteindelijk werd het in de 73e minuut 0-3, wat ook de eindstand betekende.

Kortom, een erg teleurstellende middag voor KDO. Aanstaande zondag kunnen de Kwakelaars zich herstellen in de thuiswedstrijd tegen Waterwijk. In de uitwedstrijd wist KDO knap met 1-2 te winnen, hopelijk is het geluk deze middag aan Kwakelse zijde, waardoor er wellicht gestunt kan worden tegen de nummer vijf van de ranglijst.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Frank Hogerwerf, Robin Vaneman, Ferdi Rademaker (61e Tim ten Brink), Timo Kas, Bobby Uitermarkt, Sven Vlasman, Patrick Schijff (71e Elton Shehu), Mathijs van Rijn, Joeri Stange en Rick Kruit.

Streekderby levert ruim € 1.600,- op voor het Ronald McDonald Kinderfonds
Rondom de wedstrijd KDO-Legmeervogels was er een blinde poule georganiseerd ten behoeve van het Ronald McDonald Kinderfonds. Voor € 1,- per stuk kon iedereen een unieke rust- en eindstand kopen. Door de Kwakelse selectie werden er fanatiek loten verkocht, waardoor er uiteindelijk maar liefst 1.000 loten aan de man werden gebracht. Op voorhand was de afspraak gemaakt dat er één vijfde van de opbrengst naar het winnende lotnummer zou gaan en de overige 80% naar het Ronald McDonald Kinderfonds. Er waren twee kleuren: geel en rood in omloop met elk 500 cijfers.
Na negentig minuten voetballen bleek lotnummer 468 de winnende combinatie te zijn. Het gele
lot was in handen van Legmeervogels reporter Hans Heere, de eigenaar van het rode lotnummer is tot op heden niet bekend. Degene die in het bezit is van het rode lotnummer 468 kan zich melden bij René de Jong achter de bar in de kantine. Nog veel belangrijker was het feit dat er € 800,- werd opgehaald voor het goede doel, wat later in de middag nog werd verdubbeld door een anonieme geldschieter. Een schitterende opbrengst van ruim € 1.600,-, waarbij iedereen enorm wordt bedankt voor zijn of haar bijdrage, super!

Prima hervatting competitie voor KDO 2
Voor het tweede elftal van KDO stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Velsen 2 op het programma. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen verloor het tweede, enigszins geflatteerd, ruim met 3-0. KDO was er dus alles aan gelegen om revanche te nemen op deze nederlaag en de tweede seizoenshelft goed te beginnen.

Tot grote vreugde van de Kwakelaars wist invaller KDO 7-speler Patrick van de Nesse het tweede al na drie minuten spelen op een 1-0 voorsprong te brengen. Na een goede loopactie van Elton Shehu, kwam Elton in kansrijke positie, zijn inzet werd gekeerd, waarna Patrick uit de rebound op prima wijze KDO 2 op voorsprong wist te brengen. Een fantastische opsteker voor het keihard strijdende tweede. Naarmate de eerste helft vorderde golfde de wedstrijd op en neer, waarbij KDO het voordeel had dat zij de wind in de rug hadden, waardoor Velsen het regelmatig lastig had met voornamelijk lange ballen. Na een half uur spelen kwam Velsen toch op gelijke hoogte nadat een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied een rare wending mee kreeg, waardoor het 1-1 werd, waarmee ook de rust werd bereikt.

In de tweede helft leek KDO het op voorhand erg moeilijk te krijgen tegen de nummer twee van de ranglijst. De verwachting was dat Velsen, met het windvoordeel, uiteindelijk beter in de wedstrijd zou komen, maar niks bleek minder waar. In de 48e minuut was het opnieuw Patrick van de Nesse die wist te scoren. Na een prima solo van aanvoerder Martin Bax, die ternauwernood zijn schot zag stranden op de doelman van Velsen, was Patrick wederom scherp in de rebound. Van de Nesse, die vanaf rechts in deze wedstrijd uitstekend functioneerde, aarzelde geen moment en schoot de 2-1 binnen. In het restant van de tweede helft werd het een erg open wedstrijd, waarbij Paul Hogerwerf in kansrijke positie vanaf vijf meter de 3-1 voor het inschieten had, maar zijn schot ging rakelings over. Velsen kon geen vuist maken en ging mee in het ritme van de Kwakelaars. Na ruim negentig minuten spelen floot de goedleidende scheidsrechter af, waardoor KDO drie punten kon bijschrijven in zijn totaal.

Door deze prima overwinning is het tweede gestegen naar de zevende plaats op de ranglijst. Een plek waarvoor iedereen voorafgaande van het seizoen getekend zou hebben. Aanstaande zondag is het tweede vrij, waarna op zondag 17 februari de uitwedstrijd tegen nummer acht HBC 2 gespeeld zal gaan worden. Hopelijk kan KDO de goede lijn vasthouden en zich zo snel mogelijk veilig spelen uit de degradatiezone.

Na een wekenlange winterstop stond hervatte KDO 1 afgelopen zondag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Legmeervogels. In de uitwedstrijd eerder dit seizoen wisten de Uithoornaars met 2-0 te winnen. Trainer Raymond de Jong kon deze middag niet beschikken over de geschorste Michael Meijer (vier wedstrijden na zijn rode kaart … Lees meer »