De Vinken haakt in tweede helft aan

Geplaatst op: 11 februari 2013

Het ging niet makkelijk afgelopen zaterdag in de sporthal van Vinkeveen. De Abn-Amro-formatie had haar thuiswedstrijd tegen het Leidse Pernix. Een moeizaam verlopen eerste helft werd gevolgd door een betere Vinkeveense tweede speelperiode. De schade uit de eerste dertig minuten was echter te groot om het uiteindelijke verlies te voorkomen: 10-18 eindstand.

Johan Kroon had deze keer Joyce Kroon op de plaats van de geblesseerde Annick Stokhof. Joyce begon naast Eva Hemelaar, Kelvin Hoogeboom en Rudy Oussoren in de verdediging. In de Vinkenaanval begonnen Gerwin Hazeleger en Peter Kooijman, naast de dames Melanie Kroon en Mariska Meulstee. Laatstgenoemde zorgde voor de eerste en meteen ook laatste voorsprong voor de thuisploeg. Nadat Pernix gelijk gemaakt had duurde het enige tijd voor er weer gescoord werd. Helaas voor de Vinkeveners hadden de bezoekers het vizier als eerste weer op scherp. Pas op 1-8, enkele minuten voor rust, kon Melanie Kroon het thuispubliek weer laten juichen. Ruud Oussoren tekende voor 3-9, maar Pernix had het laatste woord, zodat met een povere 3-10 ruststand de kleedkamers opgezocht werden.

Na de pauze had de Abn-Amro-equipe iets meer geluk. Melanie Kroon trof opnieuw doel en ook Rudy Oussoren wist zijn tweede treffer te maken. Echter ook Pernix pakte regelmatig een doelpunt mee, zodat elk lichtpuntje van De Vinken al snel weer gedoofd werd. Nadat Mariska Meulstee onreglementair was afgestopt benutte Melanie Kroon de toegekende strafworp. Rudy Oussoren maakte zijn derde doelpunt van afstand en niet veel later wist captain Kooijman een kansje te benutten: 8-14 tussenstand.

Rutger Woud mocht Gerwin Hazeleger aflossen, terwijl Nelly Huizinga voor Joyce Kroon werd ingezet. Het leverde beide reserves een prima mogelijkheid op om ervaring op te doen in de hoofdmacht. Rutger Woud wist zijn optreden met een fraaie afstandstreffer de geschiedenisboeken in te knallen. Het mooiste Vinkendoelpunt kwam door fraai samenspel van Kelvin Hoogeboom en Ruud Oussoren. Vinken’s dagscorer Oussoren rondde de door Hoogeboom op maat aangegeven dieptebal keurig af: 10-17. In de laatste seconde kon Pernix de eindstand naar 10-18 tillen.

Het ging niet makkelijk afgelopen zaterdag in de sporthal van Vinkeveen. De Abn-Amro-formatie had haar thuiswedstrijd tegen het Leidse Pernix. Een moeizaam verlopen eerste helft werd gevolgd door een betere Vinkeveense tweede speelperiode. De schade uit de eerste dertig minuten was echter te groot om het uiteindelijke verlies te voorkomen: … Lees meer »