Atlantis 1 op ram koers

Geplaatst op: 11 februari 2013

De eerdere thuiswedstrijd tegen Argus werd al met 19-9 gewonnen. Als iedere week, moest ook deze wedstrijd scherp gestart worden om in de race om het kampioenschap te blijven. Het team wist al dat beide naaste concurrenten punten hadden behaald deze middag, dus moest er gewonnen worden. Atlantis 1 begon scherp aan de wedstrijd, dit resulteerde dan ook meteen in een voorsprong. Maar Argus wist meteen te antwoorden.

De fase hierna speelde de bezoekende ploeg bijzonder sterk, Atlantis kon uitlopen naar een stand van 2-9 met nog tien minuten te gaan tot de rust. De Rabobankformatie bleef aan de lopende band scoren en er werd gerust met een stand van 3-13 in het voordeel van de ploeg uit Mijdrecht.

Ook na rust bleef de motor van Atlantis soepel lopen, in nog geen tien minuten was het gat al vergroot naar 4-19. Als er op dit tempo gescoord zou blijven worden dan was de uitslag nog groter geworden. Helaas was dit niet het geval. Er werd wel gescoord, maar niet meer zo snel. Bovendien ging Argus iets vaker scoren in de tweede helft.

In de laatste acht minuten mocht Lars Kuylenburg zijn debuut maken in het eerste team. Deze zeer jonge speler deed het goed voor een eerste keer bij de hoofdmacht van Atlantis. In de laatste paar minuten scoorden beide ploegen om en om. Het resulteerde in een eindstand van 11-26 in het voordeel van de Mijdrechtenaren.

De volgende thuiswedstrijd is op 2 maart om 15.40 uur in sporthal de Phoenix te Mijdrecht. Het eerste team neemt het dan op tegen Reeuwwijk 1, komt allen kijken.

Afgelopen zaterdag mocht het door Rabobank gesponsorde eerste team van korfbalvereniging Atlantis aantreden tegen Argus 1. De ploeg uit Mijdrecht moest winnen om voor het kampioenschap te blijven gaan. De ploeg kon gemakkelijk aan de opdracht voldoen; de uitwedstrijd werd met 11-26 gewonnen. De eerdere thuiswedstrijd tegen Argus werd al … Lees meer »