Barnhoorn Flowers en Zero Heroes winnaar 27e Quakeltoernooi

Geplaatst op: 12 februari 2013

Vier damesteams en vijf herenteams traden afgelopen zaterdag aan om uit te maken wie zich winnaar mag noemen van het 27e Quakel toernooi. Deze teams hebben zich gekwalificeerd door hun voorronde avond te winnen.

De dames van Channie’s Angels en Papagallo trappen het toernooi af. Channie’s Angels hebben het beste van het spel, maar uit gevaarlijke counters is het Papagallo die scoort. Papagallo wint deze wedstrijd met 3-1 en speelt dus, net als vorig jaar, de finale. De andere voorronde gaat tussen Zero Heroes en Gooise Vrouwen. Dit wordt een gemakkelijke overwinning voor de Zero Heroes, waardoor we dezelfde finale hebben als een jaar eerder: Zero Heroes – Papagallo.

De kleine damesfinale gaat tussen Channnie’s Angels en Gooise Vrouwen. Dit wordt een simpele 3-0 overwinning voor Channie’s Angels die daardoor als 3e eindigen. En dan de finale tussen Papagallo en Zero Heroes. Al na enkele minuten is het Papagallo dat op 1-0 komt uit een schitterende aanval. Zero Heroes heeft meer balbezit, maar Papagallo is gevaarlijker uit de counter. Toch komt Zero Heroes verdient op 1-1, maar kan maar kort genieten want enkele ogenblikken later staat het al weer 2-1 voor Papagallo. Vlak voor het einde scoort Zero Heroes de gelijkmaker waardoor het nemen van strafschoppen noodzakelijk is om een winnaar te krijgen. Uiteindelijk is het Zero Heroes die aan het langste eind trekt en er met de beker vandoor gaat.

Het herentoernooi begint met Jong KDO tegen Mantel Makelaars FC Bosnië. Na een aftastend begin is het halverwege de wedstrijd Jong KDO dat op voorsprong weet te komen uit een vrije trap van Joeri Stange. Even later krijgt Mantel eenzelfde kans uit een vrije trap, speelt het slim uit en maken 1-1. 5 minuten voor tijd is het Mantel dat op 2-1 komt. Een paar minuten voor tijd raakt KDO de paal nog en uit de tegenaanval scoort Mantel de beslissende 3-1. Hierna spelen Dynojet van der Meer en de Nappies hun 1e wedstrijd. Na 5 minuten scoren de Nappies knap uit een afstandsschot. Vlak daarna wordt het al 2-0 na een knappe combinatie voor het doel. Dynojet raakt de paal nog en probeert aan te dringen. Ze krijgen ook een paar kansjes en verdienen een doelpunt maar de 3-0 valt aan de andere kant enkele seconden voor tijd. Dan de 2e wedstrijd voor Jong KDO tegen Barnhoorn Flowers, voorheen acterend onder Familie van Rijn. Barnhoorn met een leuk jong en technisch team opent veelbelovend, maar weet niet te scoren. Jong KDO komt goed terug in de wedstrijd en krijgt een paar goede kansen. Een spannend slot levert ook geen doelpunten op zodat de wedstrijd eindigt zoals ie begonnen is.

Daarna spelen Dynojet en Mantel hun 2e wedstrijd van het toernooi. Halverwege de wedstrijd komt Mantel op 1-0, een foutje achterin bij Dynojet wordt genadeloos afgestraft. Dynojet dringt aan, maar Mantel blijft gevaarlijk. Er zijn wat kleine kansjes voor beide doelen, maar de stand blijft ongewijzigd. De Nappies en Barnhoorn sluiten de 2e speelronde af. Al snel komt Barnhoorn op voorsprong. De wedstrijd golft op en neer en is erg spannend. 5 minuten voor tijd komen de Nappies op 2-0 uit een snel en slim genomen vrije trap. De eindstand wordt, omdat beide teams nog 1 keer scoren, in de laatste minuut op 3-1 bepaald. Halverwege het toernooi gaat Mantel dus met 2 overwinningen aan de leiding, gevolgd door Barnhoorn met 4 punten, De Nappies met 3, Jong KDO met 1 en Dynojet staat nog altijd met lege handen.

De 3e speelronde wordt geopend door Dynojet en Jong KDO. Na een snelle voorsprong voor Jong KDO door een goed doelpunt van Jelle de Jong maakt Michael Meijer binnen een paar minuten gelijk. Jong KDO moet deze wedstrijd winnen om in de race te blijven voor de eerste plek. Dynojet is door hun twee verliespartijen al uitgeschakeld voor de eindoverwinning, maar maakt het Jong KDO duidelijk niet makkelijk! Toch wordt het na een kleine 10 minuten 2 – 1, na een carambole via de twee palen maakt Joeri Stange het koelbloedig af. Lang kan Jong KDO niet genieten van deze voorsprong want Marcel Plasmeijer is net iets sneller dan de Jong KDO keeper en tekent de 2 – 2 aan. Maar in diezelfde minuut wordt het toch weer 3 – 2 voor Jong KDO en zo golft het spel op en neer. Uiteindelijk wordt het nog 4 – 2 in de laatste minuut als Dynojet met een man minder staat.

De Nappies speelt in z’n 3e wedstrijd tegen Mantel en moet daarin winnen om uitzicht te houden op de 1e plaats. Mantel Makelaars FC Bosnie scoorde de 1-0. Uit een penalty weet De Nappies op 1-1 te komen. In de hectische slotfase wordt niet meer gescoord waardoor beide ploegen genoegen moeten nemen met 1 punt. Hierna treden Dynojet en Barnhoorn aan. Al na 1 minuut staat het 1-0 voor Barnhoorn en 2 minuten later staat het al 2-0. Barnhoorn is duidelijk beter en loopt uiteindelijk zelfs uit naar 5-0. Door dit resultaat houdt Barnhoorn zicht op de eindoverwinning.

Jong KDO en de Nappies spelen hun laatste wedstrijd tegen elkaar, ze hebben geen zicht meer op de eindoverwinning maar de wedstrijd is desondanks heel leuk. Jong KDO weet deze wedstrijd met 2 – 0 te winnen en eindigt daardoor op 7 punten. De Nappies blijft door dit verlies steken op 4 punten.

De laatste wedstrijd gaat tussen Mantel en Barnhoorn. Beide ploegen hebben 7 punten, de winnaar van deze wedstrijd wint het toernooi. Het wordt een enerverende wedstrijd waarin beide ploegen niet voor elkaar onder doen. Barnhoorn komt op 1-0 via Chiel Kok. Er wordt op het scherpst van de snede gespeeld waarbij vooral Mantel op allerlei manieren iets probeert af te dwingen. Mantel heeft het meeste balbezit, is gevaarlijk, maar creeert geen 100% kansen. Halverwege maakt Matthijs van Rijn de 2-0. Nu wordt het alles of niets voor Mantel, ze realiseren zich dat ze vanavond niet de beste zijn en het lijkt of ze zich neerleggen bij de nederlaag. In de laatste minuut wordt het zelfs nog 3-0, weer door Matthijs van Rijn. Door dit resultaat is Barnhoorn Flowers de winnaar van het 27e Quakeltoernooi.

De eindstand:
1 Barnhoorn Flowers – 10 punten
2 Mantel makelaars FC Bosnie – 7 punten
3 Jong KDO – 7 punten
4 De Nappies – 4 punten
5 Dynojet van der Meer – 0 punten

Vier damesteams en vijf herenteams traden afgelopen zaterdag aan om uit te maken wie zich winnaar mag noemen van het 27e Quakel toernooi. Deze teams hebben zich gekwalificeerd door hun voorronde avond te winnen. De dames van Channie’s Angels en Papagallo trappen het toernooi af. Channie’s Angels hebben het beste … Lees meer »