De Vinken D1 ongeslagen kampioen

Geplaatst op: 18 februari 2013

Twee weken geleden was een lichte spanning nog op de gezichten van de spelers van De Vinken D1 af te lezen. Toen moest er namelijk in De Meern gewonnen worden van Fiducia D2 om ongeslagen kampioen te worden. Na de ruime 9-1 overwinning was de titel voor de Jumbo ploeg binnen en kon het feest gevierd worden. Afgelopen zaterdag speelde de kampioen haar laatste thuiswedstrijd tegen het Kudelstaartse VZOD D1. De opdracht: lekker spelen en natuurlijk ongeslagen blijven.

Razendsnelle start

Voordat het publiek goed en wel binnen was, stond het al 3-0. Drie doelpunten binnen twee minuten, dat beloofde wat. De talentenploeg met Zoë van Dasler, Femke Vousten, Tom Vis en Joran Polhuijs in de aanval en Saskia van Vliet, Max de Haan, Finn Kroon en Ravi Brockhoff in de verdediging deed dat dan ook. VZOD kwam er niet aan te pas. Als de bal al in de aanval van de bezoekers was, werd deze razendsnel onderschept en overgebracht naar de aanval. En die wist er wel raad mee. Bij de vakwissel (na 12,5 minuten) stond het maar liefst 8-0 (zeven doorloopballen en een afstandsschot).

De tweede aanval nam het tempo in eerste instantie over. De eerste de beste bal was raak. Een variatie op de startbal - iets waar de ploeg patent op heeft - werd keurig afgerond door Saskia. Na de 9-0 stokte het iets. De aanval van VZOD hield de bal wat langer in de ploeg en dus kreeg de Vinkenaanval minder ballen om te scoren. En de ballen die geschoten werden, gingen veelal net mis. Desondanks wist de ploeg nog twee keer te scoren via een afstandsschot (11-0).

Op jacht naar de twintig

Na de rust hetzelfde spelbeeld: een onmachtig VZOD en een oppermachtig De Vinken. Het eerste aanvalsvak kreeg wederom zeer veel kansen, met name doorloopballen, en scoorde daaruit vier maal. Na de vakwissel ging het tweede aanvalsvak op jacht naar de magische grens van twintig doelpunten. Daarvoor moest de ploeg nog vijf keer scoren. Ondanks een spervuur van schoten mistte de ploeg de precisie om dat voor elkaar te krijgen. Bij 19-0 floot de scheidsrechter voor de laatste keer en kregen de kinderen hun welverdiende bloemen en medaille. Nog even op de foto en het feest kon wederom beginnen.

Met nog één zaalwedstrijd voor de boeg kan de ploeg zich voorbereiden op het voorjaarsveldseizoen. Daarin speelt de ploeg van coach Ingrid Hagenaars een klasse hoger. Iets waar de ploeg, gezien het niveauverschil in de zaal, echt wel aan toe is.

Twee weken geleden was een lichte spanning nog op de gezichten van de spelers van De Vinken D1 af te lezen. Toen moest er namelijk in De Meern gewonnen worden van Fiducia D2 om ongeslagen kampioen te worden. Na de ruime 9-1 overwinning was de titel voor de Jumbo ploeg … Lees meer »