KDO 2 voegt opnieuw een punt toe aan zijn totaal

Geplaatst op: 25 februari 2013

De wedstrijd begon dramatisch voor KDO, want na één minuut spelen kwam de thuisploeg al op voorsprong. Een bal vanaf de linkerkant vloog over alles en iedereen heen, maar belandde wel in de kruising, 1-0. KDO bleef in de beginfase onzorgvuldig spelen, maar herpakte zich in de loop van de eerste helft wel. Na een goeduitgevoerde aanval wist Frank Hogerwerf vanaf de rechterkant Joost Samsom te bereiken. De eerste inzet kon de doelman van EDO nog keren, maar in de rebound schoot Joost prima de 1-1 binnen. EDO is een fysiek sterke ploeg en deed er alles aan om KDO van slag te brengen door meerdere harde overtredingen en veel gepraat richting de Kwakelaars en scheidsrechter. Helaas voor KDO kwamen de Haarlemmers tien minuten voor rust wel weer op voorsprong nadat geklungel achterin, keihard werd afgestraft, 2-1. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft werd na tien minuten spelen een allesbepalende lange verdediger van EDO met rood van het veld gestuurd vanwege natrappen richting Danny Plasmeijer. Gesteund door de overtal situatie ging KDO volop op zoek naar de gelijkmaker. Na veel kleine mogelijkheden was het in de 70e minuut Fabian van der Hulst die, op aangeven van Rick Kruit, vanaf de rand van het zestienmetergebied de bal knap in de linkerhoek schoot, 2-2. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd kon het nog alle kanten op gaan, waarbij EDO zich meerdere malen negatief liet gelden door keiharde tackles op spelers van KDO. De scheidsrechter trad niet hard genoeg op, zodat de thuisploeg ontsnapte aan meerdere rode kaarten. De beste kansen waren echter wel voor EDO, waarbij doelman Kevin ten Brink twee keer prima ingreep en zo zijn ploeg in de wedstrijd hield.

Vlak voor tijd kwamen de Kwakelaars goed weg toen een handsbal in het zestienmetergebied door de arbiter werd weggewuifd. Al met al was 2-2 een juiste uitslag en voegt het tweede opnieuw een punt toe aan zijn totaal. KDO 2 staat nu, als debutant in de tweede klasse, op een prima zesde plaats met zestien punten uit dertien wedstrijden. Volgende week om 11:30 uur komt rode lantaarndrager op bezoek in De Kwakel.

Ondanks alle hevige sneeuwval in de uren voordat de wedstrijd begon, ging het treffen tussen EDO en KDO 2 afgelopen zondag gewoon door. In Haarlem-Noord speelden de Kwakelaars op een kunstgrasveld dat inderdaad wel goed bespeelbaar bleek te zijn. De wedstrijd begon dramatisch voor KDO, want na één minuut spelen … Lees meer »