Atlantis 1 slaagt voor eerste finale

Geplaatst op: 4 maart 2013

Afgelopen zaterdag 2 maart speelde het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 thuis tegen Reeuwijk 1. Na drie weken geen officiële wedstrijd te hebben gehad, was dit wel een heel belangrijke wedstrijd om de competitie weer voort te zetten. Deze wedstrijd moest namelijk gewonnen worden, wil de ploeg uit Mijdrecht volgende week tegen Gemini, de medeconcurrent, een goede uitgangspositie verschaffen om het kampioenschap binnen te halen.

In de voorbereidende weken zijn dan ook alle tactische punten door gesproken en is er zeer sterk getraind onder leiding van de coaches Frits Bruijntjes en Marijke Pauw. Ook werd er vorige week zaterdag nog een oefenwedstrijd tegen top derdeklasser Victum/IGCN 3 ingelast die maar net werd verloren met 15-16. Toch haalde het eerste van Atlantis hier heel veel vertrouwen uit voor de twee finales die komen.

Nadat beide teams en het team van de week de E3 werden voorgesteld aan het vele publiek dat Atlantis graag wilde ondersteunen in deze belangrijke weken, werd de wedstrijd dan eindelijk begonnen. Het vlaggenschip begon gespannen, maar scherp aan de wedstrijd. Al snel werd de voorsprong genomen en langzamerhand werd het uitgebouwd naar een 3-0 voorsprong. Hierna volgde een periode van vijftien minuten waar Atlantis compleet over Reeuwijk heen walste. Alles wat het team richting de korf schoot, vloog erin en zo stond er ineens een 8-0 voorsprong op het scorebord. Daarna kon Reeuwijk voor het eerst wat in de wedstrijd wat terug doen.

In de rust werd er gewaakt voor opkomende nonchalance vanwege de toch al riante voorsprong, maar ook in de tweede helft was daar weinig sprake van. De tweede helft tekende wel een ander beeld want de score ging nu gelijk op, maar Reeuwijk kwam nooit meer in de buurt van de koploper in de vierde klasse. Uiteindelijk stond er na 60 minuten een 19-8 overwinning op het scorebord. Na het laatste fluitsignaal was de opluchting toch zichtbaar bij het team en het idee groot dat het kampioenschap heel dichtbij is.

Atlantis 1 is geslaagd voor de eerste finale. Nu wacht nog de tweede finale volgende week uit in Gouda tegen Gemini 1. Daar wordt om kwart over drie begonnen in sporthal De Mammoet. Deze sporthal is te vinden op Calslaan 101 in Gouda. Atlantis 1 vraagt iedereen om hen te komen steunen in deze zeer belangrijke wedstrijd!

Afgelopen zaterdag 2 maart speelde het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 thuis tegen Reeuwijk 1. Na drie weken geen officiële wedstrijd te hebben gehad, was dit wel een heel belangrijke wedstrijd om de competitie weer voort te zetten. Deze wedstrijd moest namelijk gewonnen worden, wil de ploeg uit Mijdrecht volgende … Lees meer »