De Vinken kan zich richten op het veld

Geplaatst op: 4 maart 2013

In de uitwedstrijd van 2 maart kwam het vlaggenschip van De Vinken niet verder dan een 19-11 nederlaag tegen ONDO 1 in 's Gravenzande. Het dikwijls door blessures geplaagde team van coach Johan Kroon heeft zich daardoor stevig gevestigd in de onderste regionen van de tweede klasse. De Vinken 1 speelt volgende week nog tegen kampioen Rapid 1 uit Haarlem, maar kan degradatie naar de derde klasse niet meer afwenden.

Moeizame start
Doordat Eva Hemelaar (blessure enkel) en Peter Kooijman (privéomstandigheden) verstek moesten laten gaan was de basisformatie wederom anders dan in voorgaande wedstrijden. In de aanval startten Melanie Kroon, Mariska Meulstee, Gerwin Hazeleger en kersverse kampioen bij de junioren Jelle Mul. In de verdediging startten Rudy Oussoren, Kelvin Hoogeboom, terugkerend van een enkelblessure Annick Stokhof en kampioene bij de Vinken A1 Emese Kroon.

ONDO ging zonder medelijden de wedstrijd in. Het eerste kwartier verliep zeer moeizaam voor de ABN-AMRO equipe, de vangpositie was niet verzorgd en keer op keer resulteerden aanvallen van slechts een doelpoging niet in een score. ONDO zocht de achterkant van de korf en bleef geduldig wachten op fouten van de Vinkeveners. De thuisploeg verwierf een 6-0 voorsprong voordat de eerste Vinkeveense doelpunten gingen vallen. Door afstandsschoten van Emese Kroon, Mariska Meulstee en Kelvin Hooegeboom, en een net voor rust verzilverde strafworp (Kelvin) bleef De Vinken 1 in het zicht van ONDO (8-4).

Geen geluk
Annick Stokhof liet zich na rust vervangen door Nelly Huizinga, omdat haar enkel nog niet voldoende is hersteld voor een hele wedstrijd. Doordat het de laatste paar minuten voor rust toch nog gelukt was om enigszins de voorsprong van ONDO weg te poetsen ging De Vinken op zoek naar de aansluitingstreffer. Door afstandsschoten van Mariska Meulstee en Kelvin Hoogeboom kwam de tussenstand op 8-6. Maar door simpele omdraaiballen en doorloopballen verschalkte ONDO de Vinkeveners voortdurend en liep uit naar een royale voorsprong: 13-6.

Frank Dankelman kwam in het veld voor de moegestreden Jelle Mul. Nadat Melanie haar tweede strafworp miste kon zij in de rebound door uitstekend vangwerk van Gerwin alsnog scoren. Toch liep de marge op naar elf punten verschil: 18-7. Kelvin Hoogeboom werd foutief afgestopt. Hij legde zijn vierde treffer in de gele korf, hetgeen de stand op 18-8 bracht. Nelly Huizinga scoorde haar eerste doelpunt en schoot zich hiermee de kroniekboeken in (18-9). Het slotakkoord was voor De Vinken door toedoen van een afstandsschot van Melanie Kroon en een wegtrekbal van Frank Dankelman. Ondanks deze opleving resulteerde de wedstrijd in een overwinning voor ONDO: 19-11.

Scores
Kelvin Hoogeboom 4x, Melanie Kroon 2x, Mariska Meulstee 2x, Emese Kroon 1x, Nelly Huizinga 1x, Frank Dankelman 1x

In de uitwedstrijd van 2 maart kwam het vlaggenschip van De Vinken niet verder dan een 19-11 nederlaag tegen ONDO 1 in 's Gravenzande. Het dikwijls door blessures geplaagde team van coach Johan Kroon heeft zich daardoor stevig gevestigd in de onderste regionen van de tweede klasse. De Vinken 1 … Lees meer »