De Vinken B1 komt naast koploper

Geplaatst op: 4 maart 2013

Coaches Nicky Kroon en Marco Gijsen stonden deze week weer voor een compleet team aangevuld met sterke reserves Lotte Bouwman en Levi Kroon. Coach Jasper van Peursem kon helaas niet aanwezig zijn, hij speelde (en won) de regiokampioenschappen in het badminton. Bij De Vinken begonnen in de verdediging Tiffany ten Den, Amber Nagtegaal, Mike Duikersloot en Melvin Jansen. In de aanval begonnen Romy Bras, Mirjam Oussoren, Jerom Stokhof en Patrick Mur. De scheidsrechter vandaag was Arco Mul, hij floot al weer zijn derde wedstrijd van die dag!

Voor de wedstrijd waren de Vinkenaspiranten flink zenuwachtig; het is even een zure appel, maar het maakt dit soort wedstrijden ook juist zo speciaal. Direct na het fluitsignaal was daar echter al niets meer van te merken, de B1 kwam flitsend uit de startblokken. Mirjam Oussoren komt de laatste weken steeds meer tot schot en binnen enkele minuten schoot zij twee keer raak van afstand: 2-0 voor De Vinken.
Er werd met veel druk op de bal verdedigd door beide ploegen, maar De Vinken hield meer geduld aan de bal en leed weinig onnodig balverlies. Amber Nagtegaal schoot van afstand vervolgens de 3-0 binnen en even later was het ook Mike Duikersloot die van afstand scoorde. Ook Patrick Mur kon scoren van afstand en even later mocht hij een strafworp nemen die verdiend was door Romy Bras: 6-0 voor De Vinken. Er was zeker sprake van enige verbazing bij de spelers en coaches, “staan we echt 6-0 voor”?

Het was met enig fortuin, maar de ploeg had het zelf volledig afgedwongen met geconcentreerd verdedigen en bekeken aanvallen. Vlak voor rust liep het bij de Vinkeveners wat minder en scoorde EKVA twee keer van dichtbij. Dit zorgde ervoor dat de thuisploeg toch nog met beide benen op de grond naar de kleedkamers ging.

Er waren complimenten voor de volwassenheid waarmee het team speelde in de eerste twintig minuten. Ondanks druk van de tegenstander, het talrijke publiek en de eigen zenuwen hield men het hoofd koel. Maar de ploeg uit Almere was nu ook in de wedstrijd gekomen. Dat bleek direct na rust, want EKVA kon twee keer te scoren en zo stond het ineens 6-4.

EKVA was sterk en de spanning was terug. Tiffany ten Den wist van afstand het gat weer te vergroten naar drie doelpunten, wellicht het belangrijkste doelpunt van de dag. Maar EKVA verzilverde al snel een strafworp en daarmee stond het tien minuten voor tijd 7-5. Ook De Vinken kreeg een strafworp en voor de thuisploeg rondde Patrick Mur beheerst af: 8-5. Het was alweer zijn derde treffer van de wedstrijd, ondanks dat hij er helemaal doorheen zat. Op zes minuten van het einde scoorde EKVA een doorloopbal en een spannende slotfase brak aan. Na dat doelpunt kwam invalster Lotte Bouwman in de ploeg voor Tiffany ten Den. Met haar snelheid en energie zou ze de wat vermoeide dame van EKVA kunnen overrompelen. Scoren bleek niet meer nodig, want beide ploegen bleven steken op de bereikte 8-6. Blijheid bij de spelers, trots bij de coaches en applaus vanaf de tribunes, De Vinken staat op kop!

Na elf wedstrijden hebben zowel De Vinken B1 als EKVA B3 twintig punten, beide ploegen spelen volgende week tegen lager geklasseerde teams. Als de B1 volgende week thuis van ESDO B1 weet te winnen is de ploeg dus kampioen! Dat zou een fantastische prestatie zijn van de ploeg met spelers die vorig jaar nog allemaal een klasse lager speelden of überhaupt niet korfbalden, complimenten dus aan alle spelers. De wedstrijd van volgende week begint om 15.15 in de Boei en natuurlijk is iedereen welkom om te komen kijken. Tot dan!

Zaterdag 2 maart 2013 –Na drie weken trainen zonder wedstrijden te spelen mocht De Vinken B1 dan eindelijk de belangrijkste wedstrijd van het seizoen spelen: thuis tegen koploper EKVA B3. Belangrijk omdat het door De Bron gesponsorde team bij winst naast EKVA komt en de week erna kampioen kan worden. … Lees meer »