De Vinken C2 kampioen

Geplaatst op: 4 maart 2013

Zaterdag 2 maart 2012. Na de overwinning van de vorige week tegen VZOD C2 (10-1 winst) was de De Vinken C2 al gedeeld kampioen. Een gelijkspel of winst vandaag zou betekenen dat zij alleen kampioen zouden worden. Gesteund door vele ouders, opa’s, oma’s en vrienden mocht het door JUMBO Vinkeveen gesponsorde team om 12.15 beginnen.

Zonder coach Jelle Mul, maar met coach Eddie Duikersloot werd er direct enthousiast gestart. Het bleek al snel dat het geen gemakkelijke middag zou worden. Na een snelle 1-0 door Rosa Boerlage nam ESDO het initiatief over. Waren het de zenuwen die De Vinken parten speelde? Toch wist de thuisploeg zich na een 2-3 en 3-4 achterstand weer onder het veldoverwicht van Kockengen uit te vechten.
Door consequent voorverdedigen, druk op de bal te geven en te blijven bewegen werd de druk op ESDO steeds groter. Dit resulteerde in een 5-4 ruststand in het voordeel van De Vinken. Natuurlijk waren de doelpunten van Rosa (2x), Bart-Jan Burggraaf(2x) en Tessa Stoof belangrijk. Echter zij konden scoren door het goede insnijden en aangeven van o.a. Celine Leeflang en Emile Molewijk. Daarnaast is het zo dat de verdediging staat als een huis. Niemand verzaakt en daar waar nodig wordt er overgenomen.

In de rust werd er gewisseld. Mariska Boellaard en Emile werden vervangen door Thomas Duikersloot en Lisette van der Leeden. In de tweede helft werd er weer direct druk gegeven. Dit resulteerde in een fraaie afstandstreffer van Thomas. Maar nog gaf ESDO niet op. De mouwen werden nogmaals opgestroopt en een snelle dame van ESDO maakte weer de aansluitingstreffer. Tussenstand 6-5.
Het spel golfde op en neer, waarbij beide teams kansen op een goal hadden. Uiteindelijk was het Bart-Jan, die met zijn derde doelpunt De Vinken weer wat lucht gaf. Met nog tien minuten op de klok leek de wedstrijd beslist, maar niets was minder waar. Weer vocht ESDO zich terug en met nog vijf minuten te gaan werd de stand 7-6.
De spanning gierde door de zaal. Enthousiast werden de spelers aangemoedigd en er werd nog meer gas gegeven. Wat een inzet en enthousiasme heeft dit team. Al snel volgde de beloning . Julia Tijsseling, altijd een neusje voor een doelpunt, schoot de 8-6 op het scorebord. De Boei ontplofte en de polonaise werd (bijna) ingezet. Dat ESDO in de laatste minuut nog een keer scoorde maakte niet meer uit. Met een 8-7 overwinning en 18 punten na elf wedstrijden is De Vinken C2 de terechte kampioen. Het kampioenschap is leuk maar nog belangrijker is de manier waarop dit tot stand is gekomen. De ouders kunnen alleen maar trots zijn op dit super tiental.

Zaterdag 2 maart 2012. Na de overwinning van de vorige week tegen VZOD C2 (10-1 winst) was de De Vinken C2 al gedeeld kampioen. Een gelijkspel of winst vandaag zou betekenen dat zij alleen kampioen zouden worden. Gesteund door vele ouders, opa’s, oma’s en vrienden mocht het door JUMBO Vinkeveen … Lees meer »