Atalante H1 wint streekderby van Unitas H1 met ups en downs

Geplaatst op: 4 maart 2013

Op vrijdag 1 maart mochten de heren van A-Side aantreden tegen Unitas H1. In de uitwedstrijd hadden we met 4-0 gewonnen. Maar zoals de ervaring leert zijn de mannen van Atalante niet van die goede starters na een rustperiode van 3 weken. We wisten dus dat we aan de bak moesten. Dit werd dan ook in de volgende opstelling gedaan. Ericsson en Leroy op de buitenkant, Bas en Robert in het midden, Frans als onze spelverdeler en Sven op de diagonaal. Atalante kon Unitas van het begin af aan onder druk zetten door een goede service en een ijzersterke verdediging. Ericsson voelde zich als een vis in het water op de buitenkant, waar hij menig bal kreeg die hij met harde klappen en lepe balletjes wist te scoren. De verdediging stak goed in elkaar en Atalante is dan ook geen moment in gevaar geweest in deze eerste set. Deze werd dan ook redelijk makkelijk gewonnen met de cijfers 25-13.

De 2e set werd dan ook weer met deze winnende opstelling gestart. Wat betekende dat de Uithoornclan de bank nog lekker warm mocht houden. Er werd wat stroef gestart. Atalante dacht waarschijnlijk dat ze deze wedstrijd al in de pockets hadden. Maar niets bleek minder waar. Unitas begon beter te verdedigden en hun aanval begon beter te lopen. De aanval en passing van Atalante liet het een beetje afweten. Er werd doodgewoon te weinig druk gezet op de verdediging van Unitas. Op 11-14 achterstand werd er door Sjaak dan ook een time-out aangevraagd. Met een aantal aanwijzingen van Sjaak werd de achtervolging ingezet. Maar de moter bleef haperen waardoor Sjaak zich dan ook genoodzaakt zag om een wissel toe te passen om het tij misschien te kunnen keren. Iwan kwam er in voor Sven op de diagonaal op de stand 11-17. Atalante moest echt aan de bak om deze wedstrijd binnen te slepen. De neuzen gingen weer de goede kant op en het harde werken werd nu beloont met punten voor Atalante in plaats van Unitas. De blokkering was een beetje beter op orde en de aanval begon weer te scoren. Maar het was vooral de serviceserie van Bas die Atalante weer helemaal terug bracht in de set. Op 13-18 begon Bas te serveren en dit leverde meteen 5 punten op: 18-19, nog maar 1 puntje achter! Nu was de Atalantebeer los! Er werd geschreeuwd, gewerkt en geknokt voor elk punt. Precies zoals we Atalante H1 het liefst zien. Dit resulteerde dan ook een time-out van Unitas op de stand 22-21. De A-Side mannen stonden weer voor! 1 puntje werd er nog weggeven. Op 24-22 werd deze set in stijl afgesloten met een harde sprongserve die resulteerde in een ace. En Atalante won dan ook met 25-22 deze zeer moeilijke set.

De 3e set werd dan ook begonnen zoals we geëindigd waren. De 3e set liep vergelijkbaar met de eerste set. Atalante was geen moment in gevaar om deze set te verliezen. Er werden mooie combinaties gelopen met Erik in de hoofdrol, die menig staffeltje er weer lekker insloeg. Op de diagonaal stond Iwan goed te blokkeren samen met Bas en Robert wat veel punten opleverden voor Atalante. Niet alleen door killbloks maar ook door de bal af te remmen zodat de verdediging er weer een goede rallypass van kon maken die goed werd afgemaakt door de aanvallers. Op 14-7 werd er nog een time-out aangevraagd door Unitas. Maar het mocht niet baten. De aanvalsmachine denderde maar door: 25-13 voor de groen-gelen. Hmmmm..... Had ik die stand al niet eens eerder gezien? Jep in de eerste set die ook al zo lekker liep.

Set vier werd weer begonnen met de opstelling zoals in de eerste set. Sven kwam er weer op de diagonaal in voor Iwan, die zich weer bij de 2 Jeroenen op de bank mocht vervoegen. De Uithoornclan was weer compleet. Ondanks het goede resultaat van de 3e set werd er weer een beetje slordig gespeeld door de groen-gelen. De communicatie tussen de spelverdeler en de midden mensen liep niet helemaal goed. Wat weer makkelijke punten opleverde voor het team van Unitas. De mannen uit Mijdrecht roken hun kans en gingen er vol voor. Na een goede serviceserie van Unitas en een vreemde dubbel fout kwam Unitas weer goed terug in de wedstrijd. Op 24-21 werd er dan ook een time-out aangevraagd door Sjaak. Unitas had 4 punten op rij gescoord en Atalante liep een beetje te klooien. Maar de time-out had niet het gewenste effect. Unitas bleef maar scoren. Wat de stand op 24-23 bracht. Gelukkig voor Atalante was de serveerder van Unitas zo sportief om op deze stand uit te serveren. 25-23 en 4-0 was de eindstand in deze zeer rare wedstrijd met veel ups en downs. Ik denk dat het publiek, wat weer massaal aanwezig was, een wedstrijd heeft gezien met hele mooie dingen en wat minder mooie dingen. Desondanks bleef het publiek voor ons schreeuwen en juichen. Dus namens H1 BEDANKT!!! En tot de volgende keer.

Op vrijdag 1 maart mochten de heren van A-Side aantreden tegen Unitas H1. In de uitwedstrijd hadden we met 4-0 gewonnen. Maar zoals de ervaring leert zijn de mannen van Atalante niet van die goede starters na een rustperiode van 3 weken. We wisten dus dat we aan de bak … Lees meer »