V.V. Atalante D1 het lek is nog niet boven

Geplaatst op: 4 maart 2013

Amstelveen – Afgelopen zaterdag speelde het eerste damesteam van V.V. Atalante tegen AMstelveen D2. Een wedstrijd tussen de nummer 4 en 7 op de ranglijst. Het door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame gesponsorde team moest het deze wedstrijd doen zonder de zieke Jana Chatrnuchova. Joke Ruizendaal (D2) en Ingeborg Verweij (D3) completeerden het team.

Met maar liefst twee coaches op de bank (Carin van Kouwen en trainer Erik Raket) begon Atalante dames 1 zeer gemotiveerd aan de wedstrijd. Met veel servicedruk en een fantastische blokkering liep Atalante snel uit op het jonge AMstelveen. Atalante maakte geen fouten en binnen no-time stond er 0-1 op de scoreborden. De eerste set won Atalante overtuigend met 08-25.

De tweede set werd minder goed gestart. AMstelveen bracht een nieuwe speelster die met haar lengte en ervaring een bepalende rol speelde binnen het jonge team. Atalante ging onzorgvuldiger spelen; de servicedruk nam af en het aantal fouten nam toe. AMstelveen ging steeds minder fouten maken en nam de regie over in deze set. Met 25-19 ging de tweede set naar de thuisploeg.

De derde set ging in het begin gelijk op, maar nam een rare wending. Atalante had de passing goed onder controle, maar aan het net stokte het spel volledig. Toen de aanval beter werd, ging het bij de passing mis. Veel persoonlijke fouten zorgden ervoor dat AMstelveen een grote voorsprong kon nemen. Atalante deed nog iets terug, maar kon niet voorkomen dat ook de derde set naar de Amstelveense ploeg ging (25-19).

De vierde set werd het team omgegooid om te kijken of dat het spel ten goede zou komen. Helaas was dit helemaal niet het geval. AMstelveen pakte het eerste punt en op de service van een van de speelsters werd uitgelopen naar 13-0. Atalante kwam er totaal niet aan te pas. Toen de passing uiteindelijk onder controle was, kwam Atalante nog iets terug in de set. Positief was dat Atalante in het tweede deel van de set wel meer punten pakte dan AMstelveen (14 tegenover 12). Uiteraard was dit niet voldoende; AMstelveen pakte de vierde set met 25-14 en won de wedstrijd met 3-1.

Hopelijk lukt het Atalante om het roer om te gooien en weer terug te komen in de flow van de eerste helft van de competitie. Door die goede reeks heeft het team zoveel punten opgebouwd dat het na drie verlieswedstrijden nog steeds vierde staat.

Aanstaande vrijdag speelt Atalante om 19:30 uur een thuiswedstrijd tegen VHZ D1 dat op de elfde plaats staat. De hoogste tijd dus om weer eens wat punten te pakken.

Amstelveen – Afgelopen zaterdag speelde het eerste damesteam van V.V. Atalante tegen AMstelveen D2. Een wedstrijd tussen de nummer 4 en 7 op de ranglijst. Het door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame gesponsorde team moest het deze wedstrijd doen zonder de zieke Jana Chatrnuchova. Joke Ruizendaal (D2) en Ingeborg Verweij … Lees meer »