Prachtige vrije trap van Bobby Uitermarkt leidt KDO naar drie punten

Geplaatst op: 4 maart 2013

Voor het eerste van KDO stond afgelopen zondag de uiterst belangrijke thuiswedstrijd tegen Nederhorst op het programma. Rode lantaarndrager Nederhorst had op voorhand negen punten minder dan KDO, dus bij winst van de Kwakelaars kon er een groot gat geslagen gaan worden. Trainer Raymond de Jong kon deze middag echter geen beroep doen op de geblesseerden Sven Vlasman en Doron Borger plus de geschorsten Erik Verbruggen en Michael Meijer.

In het begin van de wedstrijd golfde het spel op en neer, waarbij de uitploeg na tien minuten spelen op voorsprong wist te komen. Na matig uitverdedigen aan Kwakelse zijde, kon de centrumspits van Nederhorst van ruim twintig meter de 0-1 kogelhard in de kruising te schieten. KDO was hierdoor duidelijk wakker geschud en nam steeds meer het initiatief in de wedstrijd. In de 20e minuut omspeelde linksbuiten Rick Kruit zijn directe tegenstander en gaf een strakke voorzet. Uit de daaruit volgende kluts kwam de bal in ene voor de voeten van Joeri Stange, die onberispelijk de bal in de linkerhoek schoot, 1-1. Vijf minuten later was het middenvelder Bobby Uitermarkt die, na een fraaie actie aan de rechterkant, Rick Kruit vrij voor de keeper wist te zetten. Rick twijfelde geen moment en schoot hard de 2-1 binnen. De Kwakelaars konden de voorsprong echter niet lang volhouden, want in de 30e minuut was het Nederhorst die op gelijke hoogte kwam. Uit de rebound van een corner vloog de bal in de linkerhoek, 2-2. Vijf minuten voor rust moest rechtsback Maxim Burmanje noodgedwongen geblesseerd het veld verlaten, waardoor A-junior Mitchell Smits zijn vervanger was.

In de tweede helft was KDO de beter voetballende ploeg en was na vijf minuten dichtbij de 3-2, maar het schot van Rick Kruit spatte uiteen op de lat. Niet veel later moest dezelfde Rick geblesseerd het veld verlaten, A-junior Menno Lingeman was zijn vervanger. KDO bleef druk op de bal zetten over het gehele veld en werd hiervoor in de 65e minuut beloond. Joeri Stange werd op de rand van het zestienmetergebied onderuit gehaald, waardoor KDO een vrije trap kreeg. Bobby Uitermarkt ging achter de bal staan en schoot op werkelijk fantastische wijze de bal uiterst beheerst in de rechterkruising, 3-2. Een juweeltje van een doelpunt en een prachtige opsteker voor KDO.
Na dit doelpunt ging Nederhorst volop op zoek naar de gelijkmaker. Mitchell Smits wist ternauwernood een bal van de lijn te halen en doelman Peter Onderwater moest diverse malen handelend optreden om een tegentreffer te voorkomen. Aan de andere kant wist Joeri Stange oog in oog met de doelman niet te scoren en kon Jelle de Jong een goede kans niet verzilveren. Na ruim negentig minuten floot de goedleidende scheidsrechter af en kon het eerste eindelijk weer eens drie punten toevoegen aan zijn totaal. KDO staat door de overwinning nog wel steeds op de elfde plaats, maar het gat met Wasmeer en Diemen is na vandaag verkleind. Aanstaande zondag speelt het eerste om 14:30 uur in en tegen nummer tien Diemen.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Maxim Burmanje (40e Mitchell Smits), Mathijs Molleman, Ferdi Rademaker, Timo Kas, Bobby Uitermarkt, Mathijs van Rijn (80e Sjors Kas), Patrick Schijff, Jelle de Jong, Joeri Stange en Rick Kruit (50e Menno Lingeman)

Voor het eerste van KDO stond afgelopen zondag de uiterst belangrijke thuiswedstrijd tegen Nederhorst op het programma. Rode lantaarndrager Nederhorst had op voorhand negen punten minder dan KDO, dus bij winst van de Kwakelaars kon er een groot gat geslagen gaan worden. Trainer Raymond de Jong kon deze middag echter … Lees meer »