VZOD komt tekort tegen koploper

Geplaatst op: 5 maart 2013

In de goed gevulde Proosdijhal werden voorafgaand aan de wedstrijd van VZOD/vdBoon de kersverse kampioenen van VZOD D2 gehuldigd en door hun voorbeelden van medailles voorzien. Voor de senioren geen kampioenschap maar strijden voor handhaving in de 3e klasse. Na de ruime overwinning vorige week op het hoger geplaatste Ventura Sport mochten de spelers van VZOD het afgelopen zaterdag in de Proosdijhal koploper Olympia moeilijk gaan maken. Aanvankelijk leek het erop dat er ook nu weer punten te halen waren voor de kudelstaarters.

In de tweede helft liet Olympia er echter geen twijfel over bestaan wie er sterker was en bewezen daarmee dat ze niet voor niets de lijst aanvoeren. Josine Verburg was er deze keer weer bij en liet gelijk van zich spreken door in de vierde minuut de score te openen, 1-0. Olympia zette daar echter in de daaropvolgende zeven minuten drie doelpunten tegenover. Toch liet VZOD zich daar niet door imponeren. Het gaf de koploper goed partij en kreeg veel kansen. Vooral door de vele vrije ballen die de kudelstaarters meekregen. Olympia moest namelijk regelmatig aan de noodrem trekken om VZOD het scoren te beletten. Helaas was het rendement van de vrije ballen deze keer niet hoog. Het lukte maar niet om de overtredingen van Olympia die er aan vooraf gingen af te straffen. Daar stond tegenover dat Olympia een aantal strafworpen miste. Beide teams waren dus niet gelukkig in de afronding en hielden elkaar zo in evenwicht. Na wat doelpunten van o.a. Josine Verburg, Bart Verheul en Eric Spaargaren ging VZOD/vdBoon uiteindelijk met een 5-4 voorsprong de rust in.

Ook na rust bleken de teams redelijk aan elkaar gewaagd. Een kleine tien minuten lang leek het nog alle kanten op te kunnen. Dineke Westerhof pakte voor haar team na de gelijkmaker van Olympia opnieuw de voorsprong (6-5). Vanaf dat moment ging het allemaal wat minder aan VZOD zijde. Als de kansen niet worden benut is de kans groot dat je tegen je zelf gaat spelen. Er ontstond een lichte vorm van irritatie en frustratie bij sommige thuisspelers. Olympia maakte dankbaar gebruik van de onvrede aan VZOD zijde en begon aan een onafgebroken scorereeks die tot vijf minuten voor het einde zou duren. Zo kwamen ze op een riante 6-11 voorsprong. De doelpunten van Anika van Os en Donja Passies in de resterende minuten waren puur voor de statistieken. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 8-12. Coach Frits Visser weet het verlies aan de gebrekkige score in de tweede helft waardoor de verdediging teveel onder druk kwam te staan. Volgende week speelt VZOD/vdBoon de laatste zaalcompetitiewedstrijd uit in Rotterdam tegen het lager geplaatste Nikantes.

In de goed gevulde Proosdijhal werden voorafgaand aan de wedstrijd van VZOD/vdBoon de kersverse kampioenen van VZOD D2 gehuldigd en door hun voorbeelden van medailles voorzien. Voor de senioren geen kampioenschap maar strijden voor handhaving in de 3e klasse. Na de ruime overwinning vorige week op het hoger geplaatste Ventura … Lees meer »